Belépek a Pártba
06 augusztus
2018
HÍR
475 látogató

Jó reggelt, Domokos úr!

A Magyar Liberális Párt üdvözli, hogy az Állami Számvevőszék elnöke nyolc évnyi cinkos hallgatás után végre felemelte a szavát a magyar egészségügy „botrányos” állapota miatt. Érthetetlennek tartjuk ugyanakkor, hogy Domokos László és hivatala miért várt ilyen sokáig a terület vizsgálatával. Az elmúlt nyolc évben a magyar egészségügy anarchisztikus finanszírozása ugyanis semmit sem változott, vagy ha lehet, az ÁSZ-elnök asszisztálásának is köszönhetően még tovább romlott a helyzet.

A Liberálisok szerint a Fidesz egykori frakcióvezető-helyettese a kampányidőszak előtt példás gyorsasággal csapott le az ellenzéki pártokra, az egészségügy állapotára vonatkozó átfogó és alapos vizsgálatával azonban taktikusan kivárt. Pedig ezek a vizsgálatok megerősítik, hogy a magyar emberek joggal tartják az egészségügy lesújtó helyzetét a legnagyobb problémának az országban. És a kialakult helyzetért az ÁSZ-elnök vélekedésével szemben elsősorban nem a kórházak és az egészségügyi intézmények vezetői a felelősek, hanem az egészségügyi kormányzat, amely képtelen volt megteremteni a tisztességes ellátás feltételeit.

A Fidesz két ciklus óta tétlenül nézi, hogyan pusztul le a magyar egészségügyi ellátás, miközben ellenzékben minden reformot elgáncsolt. A Magyar Liberális Párt szerint az ÁSZ-elnök jelentése nem más, mint a Fidesz elégtelen bizonyítványa az egészségügyben nyújtott teljesítményéért. A magyar egészségügy finanszírozásának állatorvosi lova maga a tárcát ügyelő miniszter, aki a törvényben előírt összeg csaknem ötszörösét kereshette meg az Országos Onkológiai Intézet vezetőjeként. Ahogy tartja a mondás: fejétől bűzlik a hal, és attól tartunk, amíg a Fidesz-kormány marad hatalmon, érdemi változás nem is várható. A betegekre még kevesebb, a politikai klientúrára pedig még több pénz jut majd a jövőben is.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK