Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

06 augusztus
2018
HÍR
205 látogató

Jó reggelt, Domokos úr!

A Magyar Liberális Párt üdvözli, hogy az Állami Számvevőszék elnöke nyolc évnyi cinkos hallgatás után végre felemelte a szavát a magyar egészségügy „botrányos” állapota miatt. Érthetetlennek tartjuk ugyanakkor, hogy Domokos László és hivatala miért várt ilyen sokáig a terület vizsgálatával. Az elmúlt nyolc évben a magyar egészségügy anarchisztikus finanszírozása ugyanis semmit sem változott, vagy ha lehet, az ÁSZ-elnök asszisztálásának is köszönhetően még tovább romlott a helyzet.

A Liberálisok szerint a Fidesz egykori frakcióvezető-helyettese a kampányidőszak előtt példás gyorsasággal csapott le az ellenzéki pártokra, az egészségügy állapotára vonatkozó átfogó és alapos vizsgálatával azonban taktikusan kivárt. Pedig ezek a vizsgálatok megerősítik, hogy a magyar emberek joggal tartják az egészségügy lesújtó helyzetét a legnagyobb problémának az országban. És a kialakult helyzetért az ÁSZ-elnök vélekedésével szemben elsősorban nem a kórházak és az egészségügyi intézmények vezetői a felelősek, hanem az egészségügyi kormányzat, amely képtelen volt megteremteni a tisztességes ellátás feltételeit.

A Fidesz két ciklus óta tétlenül nézi, hogyan pusztul le a magyar egészségügyi ellátás, miközben ellenzékben minden reformot elgáncsolt. A Magyar Liberális Párt szerint az ÁSZ-elnök jelentése nem más, mint a Fidesz elégtelen bizonyítványa az egészségügyben nyújtott teljesítményéért. A magyar egészségügy finanszírozásának állatorvosi lova maga a tárcát ügyelő miniszter, aki a törvényben előírt összeg csaknem ötszörösét kereshette meg az Országos Onkológiai Intézet vezetőjeként. Ahogy tartja a mondás: fejétől bűzlik a hal, és attól tartunk, amíg a Fidesz-kormány marad hatalmon, érdemi változás nem is várható. A betegekre még kevesebb, a politikai klientúrára pedig még több pénz jut majd a jövőben is.

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók