Belépek a Pártba
08 május
2017
HÍR
425 látogató

Jó hír Európának – rossz hír a szélsőségeseknek

Emmanuel Macron fölényes győzelme egyaránt jó hír Franciaországnak, Európának és Magyarországnak is. Újabb vereséget szenvedtek a szélsőséges, Európa-ellenes politikai erők, ez  alkalommal az EU egyik meghatározó tagállamában. Ez megnyithatja az utat az EU megerősödéséhez és az előtte tornyosuló kihívások leküzdéséhez. Macron az európai értékek elkötelezett híve, mérsékelt centrista politikus, aki számos területen liberális értékeket vall.

A Liberálisok sok sikert kívánnak a most megválasztott elnöknek és remélik, hogy a júniusi nemzetgyűlési választásokon is többséget szerez és erős támogatást kap reformterveihez.  Macron lendületére, frissességére és új megoldási javaslataira nagy szüksége van hazájának és  az elbizonytalanodó Európának.

Macron csak akkor lesz sikeres elnök, ha választ tud adni azoknak az aggodalmaira  és szorongásaira, akik most nem rá szavaztak, akik  benne nem esélyt, hanem veszélyt látnak. A populizmust, az Európa-ellenességet, a nemzeti szűklátókörűséget nem szavakkal, hanem tettekkel és főleg egyértelmű eredményekkel lehet legyőzni. A Liberálisok bíznak abban, hogy ez Macronnak sikerülni fog.

A Liberálisok szerint  Macron megválasztása Magyarországnak is jó hír, mert nekünk is alapvető érdekünk egy erős, cselekvő, a problémáit közös akarattal megoldó Európa és ehhez most egy fontos lépéssel közelebb kerültünk. Ugyanakkor ez korántsem jó hír a magyar kormánynak, mert Macron, mint az európai értékek elkötelezett híve, többször jelezte, hogy határozottan fel kíván lépni a közös európai építkezés kerékkötői ellen.  Macron a kétsebességes Európa híve, ami nem csupán számunkra lehet hátrányos, de az európai egységet és közös jövőt is alááshatja. Ez csakis akkor akadályozható meg, ha Magyarország feladja destruktív különutasságát  és kész konstruktívan hozzájárulni  az EU szükséges és elodázhatatlan  reformjához. Ha a magyar kormány képtelen levonni az elmúlt időszak választásainak tanulságait, akkor Magyarország a perifériára szorulhat és Európa kitagadott páriája lehet.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK