Belépek a Pártba
18 július
2017
HÍR
772 látogató

Izraeli mintára „füvesítsen” Orbán

A Liberálisok arra kérik Orbán Viktort, hogy a civilek vegzálása helyett inkább drogpolitikában kérjen tanácsot izraeli kollégájától, Benjamin Netanjahutól. Izraelben az idei törvényváltoztatásoknak köszönhetően nem tekintenek többé bűnözőként azokra, akik nyilvános helyen marihuánát fogyasztanak. Az új szabályok alapján, 2017 tavaszától a nyilvános helyen történő füvezés miatt kiszabott bírságokból befolyó összegeket Izraelben bűnmegelőzésre és egészségügyi rehabilitációra fordítják.

Példaértékű lehet az is a magyar miniszterelnök számára, hogy a fű egészségügyi célú felhasználásában rejlő lehetőségeket már évek óta használja ki komoly gazdasági sikerekkel a konzervatív izraeli kormányzat. Az ország egészségügyi minisztériumának támogatásával csaknem százmillió dolláros értékű üzletágat építettek fel a marihuána orvosi célú felhasználására, és ma már közel 25 ezer beteg gyógyul füves alapú gyógyszereknek köszönhetően, jogszerűen Izraelben. Köztudomású, hogy a marihuána több száz betegség mellékhatásoktól mentes gyógyítására alkalmas.

A Magyar Liberális Párt szerint a fű legalizálása politikai irányultságokon túlmutató kérdés. Konzervatív, baloldali és liberális vezetők egyöntetűen értették meg a világon, hogy a fű kriminalizálása többet árt, mint használ. Bízunk benne, hogy az izraeli kormányfő magyarországi látogatásán erről is szó esik majd, és a magyar kormány megteszi az első lépéseket a fű hazai legalizálása érdekében.

A Magyar Liberális Párt évek óta küzd a marihuána magyarországi legalizálása érdekében. A teljeskörű legalizálásról szóló javaslatunkat azonban a kormánypárti többség még vitára sem tartotta alkalmasnak a magyar országgyűlésben. Ezután nyújtottuk be az orvosi célú felhasználás engedélyezéséről szóló javaslatunkat, és kezdeményeztünk népszavazást a kérdésben. Bízunk benne, hogy az Országos Választási Bizottság lehetőséget ad rá, hogy a magyar embere döntsenek abban a kérdésben, bűnözőként kell-e tekinteni azokra, akik életükben akár csak egyszer is elszívtak egy füves cigit.

Sermer Ádám

A Magyar Liberális Párt ügyvivője

A Liberális Fiatalok elnöke

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK