Belépek a Pártba
24 szeptember
2014
HÍR
690 látogató

Itt a Fidesz Bokros-csomagja

Varga Mihály gazdasági miniszter elmondta a Fidesz őszödi beszédét, anélkül, hogy illetlen szavakat használt volna. A meghirdetett 1700 milliárd forintos megszorítás felér egy Bokros csomaggal.

Szakítva eddigi gyakorlatával, az Orbán-kormány már nem a költségvetés bevételeit akarja növelni, azért hogy a kiadásait  – csökkenő hiány mellett – szinten tartsa. 2010 és 2013 között a Fidesz megszorító intézkedéseinek hatása 2600 milliárd forint volt, aminek döntő többségét a Fidesz-propaganda hazugságaival szemben az emberekkel fizettette meg a kormány, hiszen az érintett szektorok vállalatai az extraadókat áthárították a fogyasztókra.

A most készülő és eddig eltitkolt Fidesz-csomag már kifejezetten a költségvetési kiadások csökkentésével számol. Szó sincs azonban az értelmetlen presztizsberuházások, stadionépítések leállításáról. Éppen ellenkezőleg: a választási kampányban a kormány újabb és újabb megalapozatlan ígéretekkel próbál szavazatokat szerezni. A kormánypárt néhány éve még ,,szociális népszavazást” szervezett a 300 ft-os vizitdíj ellen, most nagyságrendekkel nagyobb terheket ró majd a lakosságra. Ne legyen kétség afelől, hogy a Fidesz ezt az 1700 milliárd forintot az egészségügyből, az oktatásból, a szociális ellátórendszerből és a kulturális szférából fogja kivonni.

A bejelentett kiadáscsökkentés egyben önleleplezés is. Annak a hamis, fideszes propagandának a leleplezése, hogy ,,Magyarország jobban teljesít”. A kormány maga sem hisz a tartós növekedésben, ezért kénytelen bevezetni újabb, az embereket most már közvetlenül is érintő megszorításokat.  A nemzeti együttműködés rendszerén a mostani bejelentéssel megjelentek az első, már jól látható repedések, és csak idő kérdése, hogy mikor válik mindez finanszírozhatatlanná.

Dr. Bodnár Zoltán,
az MLP gazdaságpolitikai főtanácsadója, főpolgármester-jelöltje

 

 

 

További információ:

Szekula István

Sajtófőnök

+36 30 604 0629

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.

Videók

LiBERÁLiSOK