Belépek a Pártba
24 szeptember
2014
HÍR
1103 látogató

Itt a Fidesz Bokros-csomagja

Varga Mihály gazdasági miniszter elmondta a Fidesz őszödi beszédét, anélkül, hogy illetlen szavakat használt volna. A meghirdetett 1700 milliárd forintos megszorítás felér egy Bokros csomaggal.

Szakítva eddigi gyakorlatával, az Orbán-kormány már nem a költségvetés bevételeit akarja növelni, azért hogy a kiadásait  – csökkenő hiány mellett – szinten tartsa. 2010 és 2013 között a Fidesz megszorító intézkedéseinek hatása 2600 milliárd forint volt, aminek döntő többségét a Fidesz-propaganda hazugságaival szemben az emberekkel fizettette meg a kormány, hiszen az érintett szektorok vállalatai az extraadókat áthárították a fogyasztókra.

A most készülő és eddig eltitkolt Fidesz-csomag már kifejezetten a költségvetési kiadások csökkentésével számol. Szó sincs azonban az értelmetlen presztizsberuházások, stadionépítések leállításáról. Éppen ellenkezőleg: a választási kampányban a kormány újabb és újabb megalapozatlan ígéretekkel próbál szavazatokat szerezni. A kormánypárt néhány éve még ,,szociális népszavazást” szervezett a 300 ft-os vizitdíj ellen, most nagyságrendekkel nagyobb terheket ró majd a lakosságra. Ne legyen kétség afelől, hogy a Fidesz ezt az 1700 milliárd forintot az egészségügyből, az oktatásból, a szociális ellátórendszerből és a kulturális szférából fogja kivonni.

A bejelentett kiadáscsökkentés egyben önleleplezés is. Annak a hamis, fideszes propagandának a leleplezése, hogy ,,Magyarország jobban teljesít”. A kormány maga sem hisz a tartós növekedésben, ezért kénytelen bevezetni újabb, az embereket most már közvetlenül is érintő megszorításokat.  A nemzeti együttműködés rendszerén a mostani bejelentéssel megjelentek az első, már jól látható repedések, és csak idő kérdése, hogy mikor válik mindez finanszírozhatatlanná.

Dr. Bodnár Zoltán,
az MLP gazdaságpolitikai főtanácsadója, főpolgármester-jelöltje

 

 

 

További információ:

Szekula István

Sajtófőnök

+36 30 604 0629

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK