Belépek a Pártba
28 október
2015
HÍR
628 látogató

Ismét az ÁSZ soron kívül vizsgálatát kérjük a milánói magyar pavilon ügyében!

A Liberálisok szerint Domokos László politikai múltja miatt nem tudja megfelelően ellátni elnöki feladatát az Állami Számvevőszék (ÁSZ) élén. Erre utal, hogy a Liberálisok hiába kérték őt már 2015. augusztus 24-én, hogy mielőbb indítson vizsgálatot a milánói expón történt pénzügyi visszaélésekkel kapcsolatban, Domokos László semmit nem tett.

A Magyar Liberális Párt most ismét az ÁSZ soron kívüli vizsgálatát kéri a sajtóban a mai napon megjelent új információk miatt. Ezek alapján az 5.2 milliárd összköltségű projekt során számos törvénysértés történt.  Néhány példa: a világkiállításhoz kapcsolódó honlap harmincnégyszeres áron készült el, az illetékes minisztérium 130 millió forintról szóló szerződést titkolt el, a magyar cégek bemutatkozására kibérelt kastélyt inkább Nógrádi György feleségének kiállítására és Szőcs Géza saját darabjának bemutatására használták, valamint 650 millió forintot különítettek el a ,,sámánpavilon” hazautaztatására, igaz, egyelőre úgy tűnik, nem is akarják Magyarországra szállítani.

A milánói világkiállítás magyar pavilonját és programjait a pályáztatástól kezdve botrányok kísérték. Ismételten arra kérjük az Állami Számvevőszék elnökét, Domokos Lászlót, hogy teljesítse a törvényben előírt kötelességét és haladéktalanul kezdeményezzen vizsgálatot arra vonatkozóan, hogy a jogszabályok betartásával költöttek-e el 5,2 milliárd forintnyi közpénzt a világkiállítás szervezői. A Liberálisok szerint az elmaradt ÁSZ vizsgálat miatt több törvénytelenségre is sor kerülhetett az elmúlt hónapokban és ez Domokos László felelősségét is felveti.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK