Belépek a Pártba
18 április
2017
HÍR
561 látogató

Ironikusnak szánt törvényjavaslatot nyújtott be a civilek érdekében Fodor Gábor

Budapest, 2017. április 18., kedd (MTI) – A Magyar Liberális Párt elnöke egy “szándékoltan ironikus” törvényjavaslatot nyújtott be a civil szervezetek érdekében.

Fodor Gábor keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kormány “hajtóvadászatot” indított a civil szervezetek ellen, ezért indítványában csak annyit változtatott a kabinet eredeti javaslatán, hogy a civil szervezetek kifejezést mindenütt a kormány szóra cserélte.
A független képviselő utalt Orbán Viktor miniszterelnök húsvéti nyilatkozatára is, amelyben a kormányfő a tüntetésekkel összefüggésben arról beszélt, hogy sok békés keresztény embernek viszket már a tenyere. Elképesztő, hogy a kereszténységet a tenyérviszketéssel állítják párhuzamba, ugyanis utóbbi arra utal, hogy “valaki ütni szeretne”, ez pedig egy miniszterelnök esetében elfogadhatatlan – jelentette ki. A civilek vegzálása és a CEU példája azt mutatja, hogy kormány az erdogani török illetve a putyini orosz modellt akarja követni – fogalmazott a politikus.
Fodor Gábor elfogadhatatlannak nevezte, hogy a Fidesz, ahelyett, hogy köszönetet mondana Soros Györgynek inkább támadást indítanak a CEU ellen. Azért kellene köszönetet mondani, mert Soros György a rendszerváltozás óta rendkívül sok támogatást adott Magyarországnak, magyar civil, politikai és kulturális szervezeteknek, íróknak, művészeknek – jelentette ki.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK