Belépek a Pártba
28 augusztus
2018
HÍR
312 látogató

Írjanak ki új közbeszerzést a pünkösdfürdői védműre!

A Liberálisok szerint a Fővárosi Közgyűlésnek új közbeszerzést kellene kiírnia a pünkösdfürdői védműre, miután a kiválasztott vállalkozó egymilliárd forinttal drágábban akarja csak elvállalni a munkát. A Magyar Liberális Párt azt javasolja, hogy az építésre fordítható forrás további növelése helyett inkább zárják ki a vállalkozót, aki alig két héttel a beruházás megkezdése után máris másfélszeresére emelné a munka díját. A tervezéssel és kivitelezéssel megbízott Swietelsky Építő Kft.-nek a megbízás elvállalása idején is tisztában kellett volna lennie a körülményekkel és a beruházás értékével. Ha képtelen volt pontosan megbecsülni a munka díját, az a szakmai alkalmatlanságát igazolja. Ilyen cégre biztosan nem lehet bízni egy olyan védmű megépítését, amely több tízezer budapesti lakó biztonságáról gondoskodik.

A Tarlós István vezette városvezetés folyamatosan a Római-parti árvízvédelemről beszél, ígérget és fenyegetőzik, miközben nyolc év alatt képtelen volt arra, hogy egy egyhetes vizsgálattal felmérje az érintett szakasz valós állapotát.

Felmerül annak a gyanúja is, hogy a városvezetés szándékosan alacsony áron kötött szerződést a kivitelezővel, hogy kijátsszák a szigorú szabályokat, majd alig néhány hét elteltével az első plusz egymilliárdos követelés már be is került a közgyűlés elé. Ha hét nap alatt ennyivel drágul a beruházás, mennyibe fog kerülni, mire hónapok múlva a végére érnek?

A kivitelező három értelmezhetetlen, fekete-fehér, absztrakt fotóra hivatkozva akar plusz egymilliárd forintot legombolni a fővárosi adófizetőkről. Beazonosíthatatlan helyszínen, árnyékszerű emberek felismerhetetlen tevékenységet folytatnak a három fotón. Ezek a fotók képezik az egymilliárdos plusz igényt alátámasztandó mellékletet.

Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordul annak érdekében, hogy kiderüljön, mennyire volt tisztességes a fideszes városvezetés eljárása. Szeretnénk megtudni, mennyire tisztességes az az eljárás, amelyben a fővárosi vezetés a szerződéskötés után alig egy héttel lefolytatott vizsgálatra hivatkozva újabb egymilliárd forintot készül elherdálni a budapesti adófizetők terhére.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK