Belépek a Pártba
07 augusztus
2018
HÍR
170 látogató

Ingyenes strandbelépőt a 3-as metró utasainak!

A Magyar Liberális Párt azt javasolja, hogy a 3-as metró utasait ingyen strandbelépővel kompenzálják, amiért elviselhetetlen melegben kell közlekedniük hőségriadó idején. Szabadai Viktor, a Liberális budapesti választmányi elnöke szerint komoly egészségügyi kockázatokkal jár, hogy a metró területén folyamatosan 30-40 fok körüli forróságban kell utaznia az embereknek, miután a felújított kocsikból kispórolták a légkondicionálókat. „A fővárosi vezetés felelőssége, hogy megfőnek az utasok a metrón, ezért nekik kell gesztust tenniük az utasok felé” – mondta a politikus az Arany János utcai metróállomáson tartott keddi sajtótájékoztatóján.

A Liberálisok budapesti választmányának elnöke azt javasolja, hogy a budapesti tulajdonban lévő fürdőket ingyenesen vehessék igénybe azok, akiknek érvényes bérletük van a hőségriadó idején, az utasok fürdőzésének költségét pedig a városházi vezetők szokásos év végi prémiumából vonják le. Szabadai Viktor emlékeztetett rá, hogy az orosz kocsik felújításának költségéből akár újakat is vehetett volna Budapest. „Olyan biztonságos és modern kocsikat, amelyek légkondicionálóval vannak ellátva, és nem kockáztatják az emberek egészségét hőségriadó idején sem” – mondta az ellenzéki politikus. Szabadai szerint felháborító, hogy miközben Tarlós Istvánt és helyetteseit előre hűtött luxusautókkal szállítják a városban, a főpolgármester szerint a 3-as metrón a légkondicionáló igénye olyan, minta „minden felszálló egy csokor virágot” kapna. A Liberálisok szerint eljött az ideje, hogy a főpolgármester és a fideszes vezetés felelősséget vállaljon az elhibázott beruházásért, és kárpótolja az orosz metrókocsik utasait!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK