Belépek a Pártba
08 április
2017
HÍR
558 látogató

Ilyen a fideszes design évi 600 millióért

A Liberálisok felelőtlen közpénz-pazarlásnak tartják, hogy egy olyan egykori állami cég kap busás állami támogatást, amely teljes mértékben magánkézben van. Ezek a magánkezek természetesen nem közönséges kezek, ugyanis csupa-csupa mélyen fideszes kötődésű káderhez tartoznak: Csák János ex-nagykövethez és Böszörményi-Nagy Gergelyhez, aki Navracsics Tibor közeli munkatársa volt.

 

Egyértelmű, hogy ha a Design Terminál vezetői nem lennének fideszesek, nem kapnának évi 600 millió forintot az adófizetők pénzéből a megkérdőjelezhető funkciójú „játszóterükre”. A szervezetnek 2016 szeptembere óta elvileg semmi köze az államhoz, idén mégis újra kistafírozták az adófizetők kárára. A Liberálisok szerint kezdettől fogva szereptévesztés volt kezdő magyar vállalkozók támogatását fideszes állami bürokratákra és drága szervezetükre bízni. Az Orbán-kormánynak nem pártemberek kinevezésével, újabb és újabb állami szervek létrehozásával vagy az internetadó ötletével, hanem az általuk hozott új, a kisvállalkozásokat fokozottan sújtó büntetőadók eltörlésével, a növekvő állami bürokrácia csökkentésével és jogbiztonság megtartásával kellett volna segítenie a magyar kezdő vállalkozásokat az elmúlt hét évben.

A Design Termináltól azzal az indokkal vált meg az állam, hogy ezzel is segítse a nagy szavak közepette bejelentett bürokráciacsökkentést. Az újdonsült vevők mindenféle jogi csűrcsavar révén jutottak ingyen vagyonhoz. Korábban is kérdéses volt, hogy a 2014-től kiemelten dotált, éves szinten közel egymilliárdos büdzséből gazdálkodó intézményre szükség volt-e, de ami most történt, az botrányos, tipikusan fideszes eljárás. Az alapítás indoka anno az volt, hogy „a magas hozzáadott értéket előállító fiatal, tehetséges vállalkozók sikerrel érjék el a globális piacot”, – ez úgy tűnik, annyiban mindenképpen megvalósult, hogy Böszörményi-Nagy Gergely fiatal vállalkozó, aki minisztériumi tisztviselőként még csak egy ellenzéki tüntető sértegetésével vetette észre magát, komoly sikereket ért el, hiszen gyakorlatilag ingyen kapott egy céget és mellé több, mint félmilliárd, adófizetőktől származó forintot.

Az immáron magánkézben lévő Design Terminállal kapcsolatban a Liberálisok azt követelik a kormánytól, hogy vonja vissza a rendszeresített 600 millió forintos támogatást. Követelik továbbá, hogy Lázár János adjon számot arról, hol is tart ma a bürokráciacsökkentés Magyarországon, és ennek keretében találkozhatunk–e még további vagyonátjátszásokkal a fideszes apparátusból és oligarcha-körökből felbukkanó haverok javára. Lázár Jánostól elvárható, hogy végre megnevezze azon döntéshozókat is, akik felelősek azért, hogy a Design Terminal vagyonelemei ingyen kerülhettek ki a köztulajdonból egy frissen alapított magáncégbe.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK