Belépek a Pártba
16 augusztus
2018
HÍR
340 látogató

Hűtlen kezelés történhetett a BKV elektromos buszbeszerzése során

A Magyar Liberális Párt arra kéri a fővárost, hogy tegyen feljelentést a meghibásodó, megbízhatatlan Modulo-buszok beszerzése miatt, felmerül ugyanis a gyanú, hogy az előnytelen szerződések megkötésével súlyos kár érte a budapestieket. Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke mai sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy a Fidesz-kormány a nem létező “Nemzeti Buszstratégiára” hivatkozva, saját oligarcháinak érdekében éveken keresztül akadályozta az új buszok beszerzését, a buszok azonban vagy nem készültek el, vagy – ahogy a Modulo járművei – folyamatosan meghibásodtak. A húsz elektromos buszból ma már kevesebb, mint a fele indul el reggelente. A gyártó Ikarus Egyedi Autóbusz Kft. közben csődöt jelentett, így nem lesz, aki javítaná a meghibásodott járműveket, javítás nélkül pedig félő, hogy az alig pár éves járművek hamar a roncstelepen fognak kikötni.

Szabadai Viktor kijelentette: a kormány buszstratégiája kudarcot vallott, a BKV pedig súlyos hibákat vétett a magyar buszok beszerzése során, és ezzel megkárosította a budapesti utasokat. Egy magyar elektromos busz áráért két megbízható, vadonatúj csuklós dízel meghajtású buszt is vehetett volna a főváros, ehelyett méregdrága, rossz minőségű buszokat vásároltak. A Liberálisok szerint a buszbeszerzések felvetik a hűtlen kezelés gyanúját, ezért követeljük, hogy a főváros vezetése tegyen feljelentést a BKV elektromos buszbeszerzése miatt. Szeretnénk, ha kiderülne, hogy ki a felelős a botrányos buszbeszerzésekért. Szeretnénk, ha kivizsgálnák, hogy milyen politikai nyomás késztette a BKV-t a főváros számára előnytelen szerződések megkötésére. Szeretnénk, ha a budapestiek adóforintjait nem lehetne büntetlenül elszórni drága és rossz minőségű szolgáltatásokra!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK