Belépek a Pártba
16 január
2019
HÍR
413 látogató

Hová tűnt az egymilliárdos kötbér? – Sermer Ádám feljelentést tesz a 3-as metró felújítása ügyében

Sermer Ádám főpolgármester-jelölt feljelentést tesz a 3-as metró kötbérezésével kapcsolatban, miután a BKV a mai napig nem kötelezte az egymilliárd forintos kötbér megfizetésére a Metrowagonmast. Az orosz cég technikailag elavult, rendszeren meghibásodó és lefulladó kocsikat adott át a BKV-nak, amelyekből a légkondicionálót is kispórolták. A  budapesti városvezetés ráadásul olyan drágán vette a vagonokat az orosz cégtől, melyek árából akár légkondicionálóval felszerelt, vadonatúj kocsikat is vásárolhatott volna.

A felújított szerelvények a folyamatos meghibásodások miatt a tervezettnél sokkal később tudtak csak üzembe állni, és ezt követően is hetekre, hónapokra ki kellett őket vonni a forgalomból, amíg nem sikerült a megfelelő üzembiztonságot elérniük. A kocsik gyatra minősége miatt jelentős veszteség érte a fővárost. A BKV saját számításai szerint is legalább egymilliárd forintos kötbér megfizetésére kötelezhette volna az oroszokat, a pénzt azonban a mai napig nem hajtotta be a főváros vezetése.

Sermer Ádám feljelentést tesz az egymilliárdos kötbér elmaradt kifizetése miatt annak érdekében, hogy a hatóságok megtalálják az elhibázott beruházás felelőseit. A főpolgármester-jelölt magyarázatot vár arra, hogy miért párolgott el a BKK egymilliárdra rúgó követelése, amit az orosz gyártón kellett volna számon kérni. Sermer szerint ha nem volt a felújításnak szakmai garanciája, akkor azért, ha volt garanciája a kocsiknak, de azt nem tudják érvényesíteni, akkor azért felelős a főváros fideszes vezetése. A főpolgármester-jelölt azért tesz feljelentést az ügyben, hogy fény derüljön a kötbérezés jogi felelőseire, és azért, hogy a jövőben ne fordulhasson elő olyan titkos és előnytelen paktum, melynek következtében az oroszok a piaci árnál jóval drágább, rosszabb minőségű és a budapesti polgároknak kedvezőtlen beruházást tukmálhatnak Budapestre.

 

Sermer Ádám sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Facebookon:

Tarlóst bepalizták az orosz metrókocsikkal, egymilliárdot bukott rajta Budapest, a főváros mégsem nyújtja be a kötbérigényét az orosz cég felé. Vajon miért nem? Sermer Ádám feljelentést tesz, amiért Tarlós nem hajtotta be az oroszokon a kötbért. #sermeradam #fopolgarmester #budapest #harmasmetro

Közzétette: Liberálisok – 2019. január 16., szerda

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK