Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

10 július
2017
HÍR
230 látogató

Hol vannak a felújított metrószerelvények? Mégsem egy rosszul összedugott kábel okozza az összes problémát?

A 3-as metróvonal “felújított” szerelvényei forgalomba állításuk óta folyamatosan hibásan működnek, előidézve olyan helyzeteket –  mindkét oldalon kinyíló ajtók, hirtelen satufékezés stb – amelyek jelentős veszélyt jelentenek a mintegy félmillió napi utas számára.
Június 23-án végül kivonásra kerültek a balesetveszélyes járművek a forgalomból, majd néhány nappal később állítólag 20
orosz mérnök érkezett, hogy feltárják a méregdrága, működésképtelen járműveknek hibáit.
Tarlós István főpolgármester ekkor még úgy nyilatkozott, hogy a szerelvények hamarosan újra forgalomba állnak, hiszen megtalálták minden hiba forrását, a rosszul összedugott kábelt. Nos, azóta világossá vált, hogy Tarlós kábelmeséje nem igaz, ennél sokkal súlyosabb, összetettebb problémák jellemzik a felújított szerelvényeket, az újbóli forgalomba állítás helyett már a működési engedélyek hatósági visszavonása is napirendre került.
A Liberálisok szerint elfogadhatatlan, hogy a főpolgármester dajkamesékkel traktálja a fővárosiakat, elhallgatja a valódi problémákat. A budapestieknek tudniuk kell, mennyire súlyos a helyzet a metrószerelvényeket illetően, világossá kell tenni, miféle
roncsokat sózott rá a városra az orosz fél Tarlósékkal összejátszva, és tudnunk kell, hogy pontosan ki és hol hozott arról döntést, hogy ezt a drágább, hibás, orosz konstrukciót kellett választani más, jobb ajánlatok helyett. A Liberálisok ezért továbbra is szorgalmazzák a botrányos metróbeszerzéssel kapcsolatos fővárosi vizsgálóbizottság felállítását.

Hozzászólás


26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók