Belépek a Pártba
12 július
2014
HÍR
763 látogató

Hivatalos papír van róla, hogy nem volt tiszta a 2014-es országgyűlési választás

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) tegnap nyilvánosságra hozott részletes jelentése az áprilisi országgyűlési választásokról igazolja a Liberálisok aggályait a voksolás tisztaságával kapcsolatban. A választási szabályok egyoldalú, Fidesznek kedvező módosítása, a média – különösen a közmédia – elfogultsága, és az állami szervek Fideszt segítő kampánya egyértelműen jelzik a biztonsági szervezet szerint is, hogy nem voltak egyenlő erőviszonyok a parlamenti választáson.

A helyzet alapvetően azóta sem változott: a kormány továbbra is vívja harcát a független média utolsó bástyái ellen, a parlament fideszes többsége alig néhány hónappal az önkormányzati választás előtt módosította a választási törvényt. Az EBESZ jelentése nem egyszeri hibákról, hanem rendszerszintű problémákról szól. Ezek orvoslása nélkül Magyarország nem nevezhető tisztességes választásokat tartani képes parlamentáris demokráciának.

 

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK