Belépek a Pártba
30 november
2018
HÍR
359 látogató

Hernádi TAO-mutyi – A Liberálisok feljelentése alapján megkezdődött a nyomozás

A NAV Bűnügyi Főigazgatósága jelentős összegű vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával nyomoz a hernádi sportpálya ügyében. A nyomozó hatóságnál a mai napon tett tanúvallomást Chladek Tibor, a Liberálisok Pest megyei elnöke, aki a feljelentést tette a korrupciós botrányba fulladt üggyel kapcsolatban.

Példás gyorsasággal láttak munkához a közreműködő hatóságok a Hernádi Sportegyesület (HSE) TAO-pályázatával kapcsolatban felmerült korrupciós ügyben. Chladek Tibor, a Magyar Liberális Párt Pest megyei elnöke, hernádi csoportelnöke – hosszas és alapos tényfeltáró munkát követően – november 15-én tett büntetőfeljelentést ismeretlen tettes ellen a Dabasi Járási Ügyészségen. A járási ügyészség előbb az ügyben illetékes Budakörnyéki Járási Ügyészséghez továbbította a feljelentést, majd alig néhány nappal később jelentős összegű vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával nyomozás is indult a NAV Bűnügyi Főigazgatóságán.

A Liberálisok politikusa a tanúkihallgatást követően a NAV óbudai igazgatósági épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján megköszönte a nyomozó hatóságok gyors intézkedését, és abbéli reményének adott hangot, hogy a nyomozás mielőbb fényt deríthet az ügy ma még homályos részleteire.

Chladek Tibor sajtótájékoztatóján elmondta: több mint aggályos, hogy bár a hernádi képviselő-testületi üléseken több alkalommal is elhangzott a HSE TAO-pályázata kapcsán bűncselekmények gyanúja, sem a sportegyesület, sem a helyi önkormányzat nem tett feljelentést az ügyben. Ez különösen annak fényében megdöbbentő, hogy a sportpálya önkormányzati tulajdon, a bűncselekmények gyanújáról értesült helyi vezetőknek pedig feljelentési kötelezettsége lett volna. Chladek Tibor felhívta a sajtó figyelmét arra is, hogy az önkormányzat által megépített kerítés-rész kivitelezőjének kiválasztása is aggályos, mert az önkormányzat által kiküldött három árajánlat-tételi felhívására csak egyetlen érvényes árajánlat érkezett – s végül így az egyedüli értékelhető árajánlatot adó vállalkozás nyerte el a beruházást.

Mint ismeretes, a HSE több mint tíz millió Forint TAO-támogatást nyert el, amelyet a hernádi sportpálya kerítésének felújítására kellett volna fordítani. Az egyesület elnöksége azonban a kivitelezés érdemi megkezdése előtt, szabálytalanul átutalta a TAO-támogatás jelentős részét a HSE által kiválasztott kivitelező, a nyíregyházi M & N Fogtechnikai Bt. részére. A nevezett nyírségi cég nem készítette el határidőre a vállalt beruházást, így a helyi önkormányzat visszavonta hozzájárulását és az eredetileg a TAO-támogatás önrészére szánt összegből valósította meg a kerítés egy részének megépítését.

Chladek Tibor élő bejelentkezését élőben közvetítettük a Facebookon:

A Liberálisok feljelentése alapján indított nyomozást a NAV, a hernádi TAO-mutyi ügyében. Reméljük, a nyomozás során végre választ kaphatunk a kérdésre, amit máig homály fed: hova tűntek azok a közpénz-milliók, amikből sosem valósult meg a hernádi sportpálya felújítása, és amit Orbán várba költözéséert felelős kormányközeli cég ajánlott fel a Hernádi Sportegyesületnek. Chladek Tibor sajtótájékoztatója: #tao #mutyi #hernad #sportpalya #chladektibor

Közzétette: Liberálisok – 2018. november 30., péntek

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK