Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

30 november
2018
HÍR
256 látogató

Hernádi TAO-mutyi – A Liberálisok feljelentése alapján megkezdődött a nyomozás

A NAV Bűnügyi Főigazgatósága jelentős összegű vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával nyomoz a hernádi sportpálya ügyében. A nyomozó hatóságnál a mai napon tett tanúvallomást Chladek Tibor, a Liberálisok Pest megyei elnöke, aki a feljelentést tette a korrupciós botrányba fulladt üggyel kapcsolatban.

Példás gyorsasággal láttak munkához a közreműködő hatóságok a Hernádi Sportegyesület (HSE) TAO-pályázatával kapcsolatban felmerült korrupciós ügyben. Chladek Tibor, a Magyar Liberális Párt Pest megyei elnöke, hernádi csoportelnöke – hosszas és alapos tényfeltáró munkát követően – november 15-én tett büntetőfeljelentést ismeretlen tettes ellen a Dabasi Járási Ügyészségen. A járási ügyészség előbb az ügyben illetékes Budakörnyéki Járási Ügyészséghez továbbította a feljelentést, majd alig néhány nappal később jelentős összegű vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával nyomozás is indult a NAV Bűnügyi Főigazgatóságán.

A Liberálisok politikusa a tanúkihallgatást követően a NAV óbudai igazgatósági épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján megköszönte a nyomozó hatóságok gyors intézkedését, és abbéli reményének adott hangot, hogy a nyomozás mielőbb fényt deríthet az ügy ma még homályos részleteire.

Chladek Tibor sajtótájékoztatóján elmondta: több mint aggályos, hogy bár a hernádi képviselő-testületi üléseken több alkalommal is elhangzott a HSE TAO-pályázata kapcsán bűncselekmények gyanúja, sem a sportegyesület, sem a helyi önkormányzat nem tett feljelentést az ügyben. Ez különösen annak fényében megdöbbentő, hogy a sportpálya önkormányzati tulajdon, a bűncselekmények gyanújáról értesült helyi vezetőknek pedig feljelentési kötelezettsége lett volna. Chladek Tibor felhívta a sajtó figyelmét arra is, hogy az önkormányzat által megépített kerítés-rész kivitelezőjének kiválasztása is aggályos, mert az önkormányzat által kiküldött három árajánlat-tételi felhívására csak egyetlen érvényes árajánlat érkezett – s végül így az egyedüli értékelhető árajánlatot adó vállalkozás nyerte el a beruházást.

Mint ismeretes, a HSE több mint tíz millió Forint TAO-támogatást nyert el, amelyet a hernádi sportpálya kerítésének felújítására kellett volna fordítani. Az egyesület elnöksége azonban a kivitelezés érdemi megkezdése előtt, szabálytalanul átutalta a TAO-támogatás jelentős részét a HSE által kiválasztott kivitelező, a nyíregyházi M & N Fogtechnikai Bt. részére. A nevezett nyírségi cég nem készítette el határidőre a vállalt beruházást, így a helyi önkormányzat visszavonta hozzájárulását és az eredetileg a TAO-támogatás önrészére szánt összegből valósította meg a kerítés egy részének megépítését.

Chladek Tibor élő bejelentkezését élőben közvetítettük a Facebookon:

A Liberálisok feljelentése alapján indított nyomozást a NAV, a hernádi TAO-mutyi ügyében. Reméljük, a nyomozás során végre választ kaphatunk a kérdésre, amit máig homály fed: hova tűntek azok a közpénz-milliók, amikből sosem valósult meg a hernádi sportpálya felújítása, és amit Orbán várba költözéséert felelős kormányközeli cég ajánlott fel a Hernádi Sportegyesületnek. Chladek Tibor sajtótájékoztatója: #tao #mutyi #hernad #sportpalya #chladektibor

Közzétette: Liberálisok – 2018. november 30., péntek

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók