Belépek a Pártba
08 október
2019
HÍR
663 látogató

Hernád nem válhat a közvagyon eltüntetéséhez asszisztáló fideszes vezetők áldozatává!

Átlátható, ellenőrizhető és korrupciómentes településvezetést ígért Chladek Tibor, a demokratikus ellenzék polgármester-jelöltje Hernádon, a korrupció szimbólumává vált községi sportpálya előtt Bősz Anettel, a Liberálisok országgyűlési képviselőjével tartott sajtótájékoztatóján.

A Magyar Liberális Párt Pest megyei elnöke felelevenítette, hogy a korrupció és az eltüntetett közpénz-milliók miatt hírhedtté vált sportpálya ügyében ő maga tett feljelentést csalás, költségvetési csalás és hűtlen kezelés gyanújával 2018 novemberében. A Hernádi Sportegyesület a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közreműködésével több mint 10 millió forint TAO-támogatást kapott ugyanis a sportpálya kerítésének felújítására, az előre szabálytalanul kifizetett beruházás azonban nem valósult meg. A kerítés egy része végül az önkormányzat költségvetéséből készült el, az állami támogatás pedig nyomtalanul eltűnt.

Bár Chladek Tibor feljelentése nyomán a NAV nyomozást indított a sportpálya ügyében, a mai napig nem tudni, hová tűnt a közel 11 milliónyi közpénz, hogyan fordulhatott elő, hogy egy Pest megyei és hernádi kötődéssel egyáltalán nem rendelkező, építőiparral korábban nem is foglalkozó nyíregyházi cég, az M & N Fogtechnika Bt. nyerte el a beruházás kivitelezését, és egyáltalán, ki a korrupciós botrány felelőse.

Chladek Tibor több mint aggályosnak nevezte, hogy bár a településvezetés tudott az eltűnt TAO-támogatásról, sem a sportegyesület, sem a helyi önkormányzat nem tett feljelentést, holott a bűncselekmények gyanújáról értesült helyi vezetőknek feljelentési kötelezettsége lett volna.

A polgármester-jelölt hangsúlyozta, a hernádiak nem bízhatják olyanokra a település vezetését, akik képtelenek vigyázni a közvagyonra, és tétlenül nézik, hogy a községnek juttatott állami támogatást ellopják. A Liberálisok Pest megyei elnöke ígéretet tett arra, hogy polgármesterként átláthatóvá teszi a közpénzek felhasználását, hiszen a korrupciómentes közélet valamennyi hernádi lakosnak az érdeke.

Bősz Anett arra hívta fel a figyelmet, hogy a korrupció nem csak Hernádot, hanem az egész országot átszőtte. A NER rendszere folyamatosan rombolja a közmorált, és egy olyan mentalitást eredményez, ami szerint felesleges adót fizetni az államnak, hiszen úgyis ellopják az adófizetők pénzét. Az országgyűlési képviselő szerint a Fidesz szereti hangoztatni, hogy az ellenzéki vezetők nem tudnának EU-s forrásokat biztosítani a városuk számára, ez azonban hazugság. Számos példa bizonyítja ennek az ellenkezőjét, és Bősz Anett abban bízik, hogy október 13-tól Hernád lesz az egyik ilyen példa. Hozzátette: október 13-án lehetőségünk nyílik arra, hogy a NER helyi helytartóit leváltsuk, és hozzáláthassunk végre egy korrupciómentes Magyarország létrehozásához.

Korrupciós botrány Hernádon – Átlátható, ellenőrizhető településvezetést!

Az önkormányzati választások során lehetőségünk nyílik arra, hogy átlátható, korrupciómentes helyi vezetőket válasszunk a korrupt NER elit helyett.Chladek Tibor, hernád ellenzéki polgármester-jelöltje és Bősz Anett országgyűlési képviselő közös sajtótájékoztatója.

Közzétette: Liberálisok – 2019. október 8., kedd

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK