Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

03 május
2017
HÍR
265 látogató

Harmadik világbeli állapotok az egészségügyben

Bérnővérek, bélfertőzések, ágyi poloskák és penész hálójában pusztul az Orbán-kormány alatt az egészségügy. A Magyar Liberális Párt úgy látja, a magyar egészségügy a működőképesség határához érkezett: a kórházaink állapota válságos. Az orvosok és ápolók leterheltsége már a betegek gyógyulását és életét veszélyezteti. Nincs olyan állami egészségügyi intézmény, amely ne küzdene folyamatos orvos és ápolóhiánnyal.

Alapvető higiéniai szerek hiányoznak az egészségügyi intézményekből: az Index mai híre szerint a SOTE I. számú női klinikájára például a betegeknek az alábbiakat kell magukkal vinniük: szénsavmentes víz, pohár, evőeszközök, tisztálkodási eszközök, bugyi, egészségügyi betét, papír zsebkendő, vécépapír, gyógyszerek, törülköző, 2 db (10 cm-es) fásli, amit a műtőssegédnek kell adni a műtőbe menet.

A betegek és a kórházak alkalmazottai joggal érezhetik úgy, hogy egy túlélő show szerencsétlen résztvevőivé váltak. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke 30-40 százalékos ápolóhiányról számolt be. Ilyen körülmények között egyszerűen képtelenség fenntartani az ellátás színvonalát. A bérnővérek csak látszatmegoldások, az egészségügy és az állami alkalmazottak megfelelő bérezését, munkakörülményeit kell megoldani.

A kormány tétlensége és szakmai alkalmatlansága miatt az összeomlás határára került az ágazat. Haladéktalanul fel kell térképezni a problémákat az állami tulajdonban álló egészségügyi intézményekben. Ennek érdekében a Liberálisok válságstáb felállítását javasolják, amely összegyűjti a megoldásra váró feladatokat, ez azonban csak rövid távú megoldás. Egy ilyen válságágazat nem veszhet el az Emberi Erőforrások Minisztériumának 10 államtitkársága között.

Emiatt követeljük, hogy a kormány hozzon létre önálló Egészségügyi Minisztériumot, és szakmai szervezetek, valamint szakértők bevonásával fogjon hozzá a kórházainkban tapasztalható harmadik világot idéző állapotok felszámolásához.

Hozzászólás


26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók