Belépek a Pártba
25 március
2019
HÍR
376 látogató

Hadat üzen a magyarországi tejfogyasztóknak az agrárkamara

A Tej Terméktanács és az Agrárkamara a tejpiaci folyamatokba történő beavatkozása a tej fogyasztói árának növekedését vonhatja maga után, ami ellentétes a magyarországi fogyasztók érdekével.
Mint ismeretes, a Penny Market a magyarországinál olcsóbb szlovák tejet hozott forgalomba 135 Forintos literenkénti akciós áron. Ennek hatására a Tej Terméktanács és a Nemzeti Agrárkamara demonstrációt hirdetett keddre az áruházlánc alsónémedi központja elé, azt követelve, hogy a Penny Market vonja vissza ezt az akciót.
Úgy tűnik lassan 15 esztendőnyi EU-tagság után sem sikerült a hazai agrárgazdaság irányítóinak megértenie a közös európai piac működésének alapelveit, így például a tőke, a munkaerő és az áruk szabad áramlását. A szlovák tej – hasonlóan a más EU tagországokból érkező élelmiszerekhez – hozzájárul ahhoz, hogy növekedjen a piaci verseny és ennek következtében tartósan alacsonyak maradjanak a fogyasztói árak. Ennek szemléletes példája a Penny Market által forgalmazott import tej.
Az áruházlánc árképzése elleni tiltakozással a Tej Terméktanács és az agrárkamara valójában a tej fogyasztói árának növelését követeli, ez pedig homlokegyenest ellenkezik a magyarországi fogyasztók, a vásárlók érdekeivel.
Az Agrárkamarának nem feladata a szabadpiaci folyamatokba történő beavatkozás így a tej piaci árának meghatározása sem – ehelyett az Agrárminisztériummal együttműködve azon kellene dolgoznia, hogy a rendelkezésre álló nemzeti és Európai Uniós források megfelelő felhasználásával növeljék a magyarországi tejtermelők versenyképességét és hatékonyságát, hogy meg tudják állni a helyüket az EU közös piacán a más uniós tagországokban élő tejtermelőkkel folytatott árversenyben.
Chladek Tibor
a Liberálisok Pest megyei választmányi elnöke, 
a párt agrárszakértője
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...

Videók

LiBERÁLiSOK