Belépek a Pártba
15 november
2014
HÍR
640 látogató

Ha Sánta jön, Lázárnak mennie kell!

A Fidesz új trafiktörvénye is magánérdekeket szolgál a közérdek helyett. A törvényjavaslat a Lázár János baráti köréhez tartozó Sánta János üzletének kedvezhet, amely  a ,,trafikmutyi” során már óriási üzletet nyert a Fidesztől. Amennyiben bizonyossá válik, hogy az új szabályozás kezdeményezettje ismét Sánta és köre, Lázár Jánosnak azonnal távoznia kell pozíciójából.

Az új, dohányzásra vonatkozó szabályokban két leleplező rész is van: az első a sávos adó, amivel súlyos adóterhet rónak a nagy amerikai cégekre, de Sánta János vállalkozásának, a Continentalnak, alig kell fizetnie.

A második leleplező fejezet, hogy csak olyan cég kaphat dohánykiskereskedelmi ellátó funkciót, amely legalább 15 éve foglalkozik a területtel, nem volt köztartozása és 2005 óta nem bírságolták 20 millió forintnál többre. A szabályokat pont úgy alakították, hogy annak kizárólag a Continental feleljen meg.

Az sem véletlen, hogy a törvényjavaslatot egy nappal azután nyújtották be, hogy kiderült: az amerikaiak a 2013-as trafiktörvényt a kormány korrupciójának egyik bizonyítékának tartják.

Lázár János barátja most is 500 trafikot birtokol strómanokon keresztül, de úgy látszik, Lázárnak és körének kapzsiságát nehéz kielégíteni. Gazdagodásukért a dohányosok dobozonként 70-80 Ft-tal fizetnek majd többet.  A Fideszhez közeli üzleti körök tovább  gazdagodnak majd az újabb trafikmutyin, ennek árát pedig hárommillió magyar állampolgár fizetheti majd meg.

Bodnár  Zoltán, a Liberálisok gazdaságpolitikai főtanácsadója

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...

Videók

LiBERÁLiSOK