Belépek a Pártba
29 május
2020
HÍR
650 látogató

Ha a dudáló nyugdíjast több mint 1 millióra büntették, mennyi jár a rasszista huligánoknak?

2020. május 28-án este hat órakor több száz ember gyűlt össze az Országos Roma Önkormányzat Dohány utcai épülete előtt, hogy a Deák téri gyilkosság miatt tiltakozzanak, pedig nem is cigány származású volt az elkövető. A demonstrációt a Mi Hazánk Mozgalom szervezte és tartotta meg, erre azonban a rendőrségtől nem kapott engedélyt. A tüntetők a Dohány utcából a Deák térre mentek át, ahol több ezren gyűltek össze, szintén engedély nélkül.

A Magyar Liberális Párt ügyvivője, Sermer Ádám a szélsőjobboldali tömegrendezvénnyel kapcsolatban indít közadatigénylést a Belügyminisztériumnál. Szeretnénk megtudni, hogy vajon a hatóságok hasonló eréllyel lépnek-e fel a rasszista tüntetőkkel szemben, mint a kórházi ágyak felszabadítása miatt békésen tiltakozók esetében. Az elhibázott járványügyi intézkedések ellen demonstrálók között volt, akit több mint 1,2 millió forintra büntettek meg. Vajon kapott bárki ekkora büntetést a csütörtöki gyűlölettüntetés után is?

Választ várunk a belügyminisztertől arra, összesen hány ember ellen intézkedett a rendőrség a Deák téri gyilkosság után tartott két törvénytelen demonstráció idején? Milyen mértékű bírságból mennyit szabott ki a hatóság? Szeretnénk megtudni, hogy mivel és hogyan szankcionálták a Mi Hazánk Mozgalom illegális gyűlését? Kapott-e büntetést a szervező Toroczkai László és a vele közös sajtótájékoztatót tartó Novák Előd? Ha igen, mennyire büntették meg őket?

Ezzel párhuzamosan szeretnénk megtudni azt is, hogy az április 20-án útjára indult, hétfői „dudálós” tüntetéssorozat során összesen hány rendőri intézkedés történt a budapesti Clark Ádám téren és környékén, valamint később országosan? Hány olyan embert büntettek meg, aki a kórházi ágyak kiürítése miatt dudálással, zászlólobogtatással vagy egyéb módon tiltakozott? Mennyi és milyen mértékű pénzbüntetéseket szabtak ki április 20-án, 27-én, május 4-én, 11-én és 18-án a tüntetőkre?

Kép forrása: magyarhang.org

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK