Belépek a Pártba
01 szeptember
2020
HÍR
650 látogató

Gázspray helyett fertőtlenítő sprayt vegyen a kormány az iskolákba!

A Liberálisok felszólítják a kormányt, hogy függessze fel az iskolaőri intézményt, az így megtakarítható összeget csoportosítsák át az iskoláknak szánt kézfertőtlenítőkre és védőfelszerelésekre. Az iskolaőröket a hathetes képzés nem tudja felkészíteni arra, hogy gyerekekkel foglalkozzanak, nekik pszichológiai és pedagógiai képességekkel is rendelkezniük kell, ha az iskolai erőszakot és konfliktusokat hivatottak felszámolni.

Az iskolaőröket 220-230 ezer forintos kezdő bérrel alkalmazzák. A most jelentkezett – és alkalmasnak bizonyult – 500 iskolaőr bére havi 120 millió forintos juttatásából nagy mennyiségű fertőtlenítőszer, kézfertőtlenítő, védőmaszk és gumikesztyű vásárolható az iskolák számára, ami nagyban segítené a vírussal szembeni védekezést.

Számos iskolában a szülők láttak neki a fertőtlenítésnek. A humánerőforrás-hiányt és az eszközhiányt is ők pótolják: hozott vegyszerekkel, sajátkezűleg takarítanak. Ez egy szegényebb iskolában, hátrányos helyzetű családoknál elképzelhetetlen: a leszakadó társadalmi csoportok köre többszörösen veszélyeztetett. Értük felelősséget kell vállalni a járványügyi helyzetben.

A Magyar Liberális Párt elvi alapon is ellenzi az iskolaőrség bevezetését. Most azonban egy nagyon erős gyakorlati érvünk van arra, hogy az iskolaőröket miért nem szabad elkezdeni foglalkoztatni: Amennyiben az őszi félévben karanténra kerül sor, távoktatásban értelmezhetetlen az iskolaőr feladata.

 

Bősz Anett, a liberálisok elnökének témában tartott sajtótájékoztatóját itt érik el:

Gázspray helyett fertőtlenítő sprayt! – A Liberálisok javaslatai az idei iskolakezdésre – Bősz Anett sajtótájékoztatója:

Közzétette: Liberálisok – 2020. szeptember 1., kedd

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK