Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

24 február
2017
HÍR
513 látogató

Független jelölteket támogatnak a Liberálisok az áprilisi fővárosi időközi választásokon

Április 23-án Budapesten két időközi önkormányzati választást is tartanak, a Magyar Liberális Párt – Liberálisok mindkét körzetben egy-egy helyi független civil támogatására buzdít. A VIII. kerület 6-os választókörzetében azért kell új választást tartani, mert a 2014-ben megválasztott fideszes Balogh István Szilveszter idén januárban lemondott mandátumáról. A Liberálisok a független jelöltként induló Bolba Márta evangélikus lelkészt támogatják, aki eddigi munkájával, rengeteg tapasztalatával valamint a programjában megfogalmazott céljaival is bizonyította, hogy megválasztása esetén jól tudja szolgálni az ott élőket. Bolba Márta egy olyan politikai kultúra megvalósításáért küzd Józsefvárosban, amelyben az egymásért vállalt felelősség, a szegénységben élő, vagy más nehézségekkel küzdő emberek iránt érzett szolidaritás, a helyi lakosok hangjának erősítése és a kulturális, nyelvi és etnikai sokszínűség értéknek számít.

Ugyanezen a napon a XIV. kerület 3-as számú választókörzetében pedig azért kell időközi választást tartani, mert Sápi Attila, a körzet MSZP-s képviselő tavaly január óta ismeretlen helyen tartózkodik. Ebben a körzetben a Liberálisok a szintén független jelöltként induló Drevenka Mónika gyógyszertári asszisztenst támogatják.

Drevenka Mónika több évtizede óta dolgozik a körzet közepén lévő gyógyszertárban. Akik ismerik, tudják róla, hogy egy felkészült, lelkiismeretes szakember, nagy szociális érzékenységgel bíró zuglói lokálpatrióta. A Magyar Liberális Párt hisz abban, hogy a civil szervezetek, vagy éppen a szervezetektől független helyiek bevonása az önkormányzati munkába hatásos ellenszere lehet a Fidesznek a helyhatóságok autonómiája ellen elkövetett lépéseinek, központi utasításokra épülő politikájának. A 2018-as országgyűlési és a 2019-es önkormányzati választáson is csak akkor győzhető le a Fidesz, ha a demokratikus elkötelezettségű pártok mellett a civilek is minél nagyobb szerepet játszhatnak a változásban. A Liberálisok ezért dolgoznak.

Hozzászólás


26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók