Belépek a Pártba
24 február
2017
HÍR
915 látogató

Független jelölteket támogatnak a Liberálisok az áprilisi fővárosi időközi választásokon

Április 23-án Budapesten két időközi önkormányzati választást is tartanak, a Magyar Liberális Párt – Liberálisok mindkét körzetben egy-egy helyi független civil támogatására buzdít. A VIII. kerület 6-os választókörzetében azért kell új választást tartani, mert a 2014-ben megválasztott fideszes Balogh István Szilveszter idén januárban lemondott mandátumáról. A Liberálisok a független jelöltként induló Bolba Márta evangélikus lelkészt támogatják, aki eddigi munkájával, rengeteg tapasztalatával valamint a programjában megfogalmazott céljaival is bizonyította, hogy megválasztása esetén jól tudja szolgálni az ott élőket. Bolba Márta egy olyan politikai kultúra megvalósításáért küzd Józsefvárosban, amelyben az egymásért vállalt felelősség, a szegénységben élő, vagy más nehézségekkel küzdő emberek iránt érzett szolidaritás, a helyi lakosok hangjának erősítése és a kulturális, nyelvi és etnikai sokszínűség értéknek számít.

Ugyanezen a napon a XIV. kerület 3-as számú választókörzetében pedig azért kell időközi választást tartani, mert Sápi Attila, a körzet MSZP-s képviselő tavaly január óta ismeretlen helyen tartózkodik. Ebben a körzetben a Liberálisok a szintén független jelöltként induló Drevenka Mónika gyógyszertári asszisztenst támogatják.

Drevenka Mónika több évtizede óta dolgozik a körzet közepén lévő gyógyszertárban. Akik ismerik, tudják róla, hogy egy felkészült, lelkiismeretes szakember, nagy szociális érzékenységgel bíró zuglói lokálpatrióta. A Magyar Liberális Párt hisz abban, hogy a civil szervezetek, vagy éppen a szervezetektől független helyiek bevonása az önkormányzati munkába hatásos ellenszere lehet a Fidesznek a helyhatóságok autonómiája ellen elkövetett lépéseinek, központi utasításokra épülő politikájának. A 2018-as országgyűlési és a 2019-es önkormányzati választáson is csak akkor győzhető le a Fidesz, ha a demokratikus elkötelezettségű pártok mellett a civilek is minél nagyobb szerepet játszhatnak a változásban. A Liberálisok ezért dolgoznak.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK