Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

11 július
2017
HÍR
384 látogató

Fű-legalizáció: népszavazás a kannabiszról

A Liberálisok az alábbi kérdéseket tartalmazó népszavazási kezdeményezéssel fordulnak a Nemzeti Választási Bizottsághoz:

– Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon büntetőjogi értelemben a kannabisz ne minősüljön kábítószernek, és a kannabisz (marihuána) fogyasztásának, megszerzésének, tartásának és termesztésének ne legyen büntetőjogi következménye?

– Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon a kezelőorvos által meghatározott esetekben gyógyászati célból lehetőség legyen kannabiszt fogyasztani, megszerezni, tartani és termeszteni?

A Nézőpont Intézet múlt héten publikált közvéleménykutatásából kiderült, hogy közel másfél millió ember (a teljes felnőtt népesség 18 százaléka) ért egyet azzal, hogy Magyarországon szabályozott keretek között lehessen marihuánát árusítani. Ez a szám nagyjából eléri a legutolsó Nemzeti Konzultációra adott válaszok számát, és Orbán Viktor logikája szerint világos üzenet arra vonatkozólag, hogy a magyar emberek mit szeretnének ebben a kérdésben.

A kormányfő konzultációs értelmezése mentén a magyar emberek szabad kannabisz-fogyasztást szeretnének, és az biztos, hogy jogukban áll dönteni erről a kérdésről. A felmérés szerint többen vannak a teljes legalizálás mellett, mint ahányan fogyasztottak már saját bevallásuk szerint marihuánát.

A Liberálisok következetesen támogatják a szabad kannabisz-fogyasztást, ezt szolgálta a korábban benyújtott törvényjavaslatunk is, amely plenáris vitáig sem jutott el.  Ezért most úgy döntöttünk, hogy a lehető legszélesebb társadalmi vitára bocsátjuk a kérdést: legyen népszavazás! Meggyőződésünk, hogy eljött az ideje a kannabisz legalizálásának, ezért a Magyar Liberális Párt országos referendumot kezdeményez a kérdésben.

Hozzászólás


26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók