Belépek a Pártba
11 július
2017
HÍR
992 látogató

Fű-legalizáció: népszavazás a kannabiszról

A Liberálisok az alábbi kérdéseket tartalmazó népszavazási kezdeményezéssel fordulnak a Nemzeti Választási Bizottsághoz:

– Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon büntetőjogi értelemben a kannabisz ne minősüljön kábítószernek, és a kannabisz (marihuána) fogyasztásának, megszerzésének, tartásának és termesztésének ne legyen büntetőjogi következménye?

– Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon a kezelőorvos által meghatározott esetekben gyógyászati célból lehetőség legyen kannabiszt fogyasztani, megszerezni, tartani és termeszteni?

A Nézőpont Intézet múlt héten publikált közvéleménykutatásából kiderült, hogy közel másfél millió ember (a teljes felnőtt népesség 18 százaléka) ért egyet azzal, hogy Magyarországon szabályozott keretek között lehessen marihuánát árusítani. Ez a szám nagyjából eléri a legutolsó Nemzeti Konzultációra adott válaszok számát, és Orbán Viktor logikája szerint világos üzenet arra vonatkozólag, hogy a magyar emberek mit szeretnének ebben a kérdésben.

A kormányfő konzultációs értelmezése mentén a magyar emberek szabad kannabisz-fogyasztást szeretnének, és az biztos, hogy jogukban áll dönteni erről a kérdésről. A felmérés szerint többen vannak a teljes legalizálás mellett, mint ahányan fogyasztottak már saját bevallásuk szerint marihuánát.

A Liberálisok következetesen támogatják a szabad kannabisz-fogyasztást, ezt szolgálta a korábban benyújtott törvényjavaslatunk is, amely plenáris vitáig sem jutott el.  Ezért most úgy döntöttünk, hogy a lehető legszélesebb társadalmi vitára bocsátjuk a kérdést: legyen népszavazás! Meggyőződésünk, hogy eljött az ideje a kannabisz legalizálásának, ezért a Magyar Liberális Párt országos referendumot kezdeményez a kérdésben.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK