Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

19 június
2017
HÍR
267 látogató

Francia választások – Macron megkezdheti a reformok végrehajtását

Budapest, 2017. június 19., hétfő (MTI) – A Magyar Liberális Párt üdvözölte, hogy Emmanuel Macron centrista pártja jelentős többséget szerzett a francia törvényhozási választások második fordulójában és a francia elnök ezzel megkezdheti beígért reformjainak végrehajtását.

Szent-Iványi István, a Liberálisok külügyi szakpolitikusa hétfői budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy a Köztársaság Lendületben (LREM) és szövetségese, a szintén centrista Francois Bayrou vezette Demokrata Mozgalom (MoDem) a francia belügyminisztérium vasárnap éjjeli adatai szerint 341 mandátumot szerzett az 577 fős törvényhozásban.
Szent-Iványi István úgy fogalmazott, hogy a francia elnök nagy győzelmet aratott a szélsőjobb- és a szélsőbaloldali populisták felett. Egyúttal viszont figyelmeztetett, hogy a választók kevesebb, mint a fele adta le voksát a második fordulóban, amit a bizalmatlanság jeleként értékelt.
Az pedig aggodalomra adhat okot, hogy Emmanuel Macron a kétsebességes Európa híve, ugyanis így Magyarország könnyen a perifériára szorulhat – tette hozzá.
A politikus kitért a Nagy-Britannia európai uniós kilépéséről (Brexit) hétfőn kezdődő tárgyalásokra is, felsorolva a lehetséges forgatókönyveket. Az EU számára az úgynevezett szoft Brexit lenne a legkedvezőbb, ami után továbbra is korlátlanul folytatódna a munkaerő, a tőke, a szolgáltatások és az áruk szabad áramlása – emelte ki. Theresa May brit miniszterelnök viszont azt támogatja, hogy ne érvényesüljön a munkavállalás szabadsága, illetve Nagy-Britannia felmondaná az unióval folytatott összes közös szakpolitikát – hívta fel a figyelmet. A legrosszabb az lenne, ha két év múlva megállapodás nélkül zárulnának le a tárgyalások és a jövőben semmi nem szabályozná az unió és a szigetország kapcsolatát – mondta Szent-Iványi István.

 

Hozzászólás


26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók