Belépek a Pártba
26 május
2019
HÍR
828 látogató

Fontos tanulságokkal szolgál az EP-választás

A demokrata ellenzék az összefogás hiányában súlyos vereséget szenvedett a mai napon. A kormánypártok a szavazatok több mint 50 százalékát nyerték el. A széttagolt ellenzék még jobban leszakadt a Fidesz-KDNP-ről, mint korábban. És bár egyes ellenzéki pártok megerősödtek, a többiek tovább gyengültek. Vagyis összességében semmit sem nőtt az ellentábor támogatottsága, egyetlen új szavazatot sem sikerült nyerni az előző választáshoz képest, sőt… Örömre tehát nincs okunk!

Gratulálunk ugyanakkor a liberális Momentumnak, amely nagy meglepetésre közel 10 százalékos eredményt ért el, és így valószínűleg két képviselőt is küldhet az Európai Parlamentbe. Az illiberális államban egyre erősebb a szabadságpárti politika iránti igény. Sok sikert és eredményes munkát kívánunk Cseh Katalinnak és Donáth Annának az ALDE-frakcióban, amely a harmadik legtöbb képviselővel fog rendelkezni az új Európai Parlamentben! Bízunk benne, hogy a Momentum élni tud a lehetőséggel, és az európai liberálisok közt a fejlődést, a szabadság és a szolidaritás Európáját szolgálják majd.

A választások legfőbb tanulsága, hogyha az ellenzék valódi változást akar elérni, újra kell gondolnia szövetségi politikáját. A demokrata ellenzéknek egymás kiszorítása és ellehetetlenítése helyett végre valódi, értékalapú együttműködésre kell lépnie, máskülönben az önkormányzati választáson is borítékolható lesz a vereség. Kezdjünk neki holnap a munkának!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK