Belépek a Pártba
14 február
2019
HÍR
613 látogató

Fogadjuk meg Európa javaslatát, támogassa végre hazánk is az orvosi kannabiszt!

Felszólítjuk az Orbán-kormányt, hogy az Európai Parlament javaslatának megfelelően, Magyarország is lásson hozzá az orvosi célú kannabisz használatát lehetővé tevő törvény kidolgozásához! EP-képviselők szerdán arra szólították fel a tagállamokat, hogy javítsák a kannabisz alapú gyógyszerek használatának lehetőségeit. Bár a Magyar Liberális Párt a Legalizálj!-kampány keretein belül régóta szorgalmazza az orvosi célú kannabisz legalizálását is, a fideszes többségű parlament még csak napirendre sem volt hajlandó venni idáig a kérdést. Ráadásul a Nemzeti Választási Bizottság szánalmas indokokra hivatkozva folyton elkaszálja az orvosi kannabisz használatának engedélyezését célzó népszavazási kérdéseinket.

Az Európai Parlament képviselőinek állásfoglalása és javaslata egyértelmű: a tagállamoknak, így Magyarországnak is “ösztönöznie kell az orvosi kannabisz használatát, az egészségbiztosítási rendszereknek támogatniuk kell a kannabisz alapú gyógyszereket, a hatóságoknak pedig egyértelműen meg kell határozniuk az orvosi kannabisz felhasználási területeit.”

A Liberálisok szerint a Fidesz ultrakonzervatív hozzáállása az orvosi célú kannabiszhoz a beteg embereknek árt a legtöbbet. Ahogy az EP-képviselők is felhívták rá a figyelmet: “az orvosi kannabisz hatékonyan csökkentheti az AIDS-hez, illetve a HIV-hez köthető nagymértékű fogyást, segíthet a mentális zavarok, például a pszichózis, valamint az epilepszia tüneteinek enyhítésében, valamint az Alzheimer-kór, az asztma, a rák, és több más betegség kezelésében. Segít az elhízás és a cukorbetegség kockázatának csökkentésében és a menstruációs fájdalom enyhítésében”. A kannabisz hatású gyógyszerek ráadásul mellékhatás nélkül csökkenthetik a betegek fájdalmait és javíthatják a közérzetüket. A magyar egészségügynek már régóta ott kellene tartania, hogy törvényi szabályozás keretein belül a magyar orvosokat továbbképezzék a kannabisz tartalmú gyógyszerek innovatív felhasználási területeiről.

A Liberálisok felszólítják az Orbán-kormányt, hogy szakítson végre maradi politikájával, és a beteg emberek érdekében mielőbb lásson hozzá az orvosi célú kannabisz használatát szabályozó törvény kidolgozásához!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK