Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

Fodor GáborFodor Gábor

Magyar Liberális Párt elnöke, alapító

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem jogi karán szerzett diplomát 1987-ben. A Bibó István Szakkollégium tagja volt, 1989 és 1994 között a filozófiai tanszéken tanársegéd volt.

1988-ban a Fidesz alapító tagja, szóvivője. 1988 októberétől a párt választmányának tagja, 1993-ban rövid ideig alelnöke. A Fidesz delegáltjaként vett részt az Ellenzéki Kerekasztal tárgyalásokon. Az első szabadon választott országgyűlés tagja. 1990 és 1993 között az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság elnöke. 1990 és 1992 között a nemzetbiztonsági bizottság tagja. 1993-ban a Fidesz konzervatív fordulata miatt Fodor Gábor kilépett többek között Ungár Klárával és Molnár Péterrel a pártból és lemondtak képviselői mandátumukról.

1994-ben a gyöngyösi egyéni választókörzet képviselőjeként került be újra az Országgyűlésbe, a Horn-kormányban megkapta a művelődési és közoktatási tárcát. 2002-től kezdve az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság elnöke, majd később a párt parlamenti frakcióvezető-helyettes is.

2007 áprilisában Környezetvédelmi és Vízügyi Miniszterré választották.

A 2008. június 7-én megválasztották az SZDSZ elnökévé, kereken egy évig töltötte be ezt a tisztet. A 2010-es országgyűlési választás utáni revízió során nem újította meg párttagságát

Fodor Gábor 2013. április 27-én jelentette be, hogy Liberálisok néven új pártot alapít. A pártba elsősorban fiatal, politikában még nem jártas fiatalokat toborzott. Párt programjuk az Együttérző liberalizmus címet viseli.

fodor.gabor@liberalisok.hu

01 október 2018
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók