Belépek a Pártba
19 február
2018
HÍR
370 látogató

Fodor Gábor: Orbán kerülte a kellemetlen témákat évértékelőjében

Budapest, 2018. február 19., hétfő (MTI) – A Magyar Liberális Párt elnöke szerint Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi évértékelőjében kerülte a számára kellemetlen témákat.

Fodor Gábor hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kormányfő sok mindenről beszélt, de nem szólt az egészségügy állapotáról és az oktatásról, pedig a felmérések szerint ezek a témák érdeklik a leginkább a lakosságot. Az egészségügy ugyanis “közismerten katasztrofális helyzetben van”, a központosított oktatás pedig kudarcot vallott – közölte.

A kormányfő a korrupcióról sem beszélt, pedig ez nemcsak a magyar emberek számára fontos a téma, de a nemzetközi felmérések is azt mutatják, hogy a korrupció negatívan befolyásolja Magyarország külső megítélését – folytatta. Orbán Viktor azt sem említette, hogy hogyan gyengülnek Magyarországon a szabadságjogok – tette hozzá.

A kormányfő ezzel szemben sokat foglalkozott az aktuális ellenségképpel, Soros Györggyel – mondta Fodor Gábor. A menekültkérdés kapcsán a miniszterelnök elfelejtette megemlíteni, hogy a letelepedési kötvényekkel közel 22 ezer külföldi kapott engedélyt arra, hogy Magyarországra költözzön – közölte. Miközben harcolnak 1294 menekült menekültügyi eljárásának lefolytatása ellen, az is kiderült, hogy az ország csak tavaly több, mint 1300 menekültet fogadott be.

A miniszterelnök beszédből az orosz befolyás kérdése is kimaradt, pedig például a paksi bővítés egy “óriási botránykő”, ami a súlyos adósságba taszíthatja a most felnövekvő generációkat – mondta Fodor Gábor.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK