Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

03 április
2018
HÍR
169 látogató

Fodor Gábor: Nagyon örülök, hogy Anett ott van a Változás Szövetségében

A Liberálisok szerint azok az ellenzéki elképzelések, hogy Fidesz legyőzéséhez együtt kell működni a Jobbikkal, abszurdak voltak – mondta Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt (MLP) elnöke az M1 Ma Reggel adásában.

Öt nappal a választások előtt az ellenzéki pártok összefogása még mindig nem körvonalazódik. Gyurcsány Ferenc kezdeményezte demokratikus egyeztetés kudarcba fulladt, amelyre a Liberálisokat és az Együtt képviselőit meg sem hívták.

Fodor Gábor szerint látható volt, hogy kudarcra volt ítélve az a széleskörű együttműködésre tett DK-s javaslat. A Jobbikkal való együttműködést firtató kérdésre Fodor Gábor elmondta, hogy a Liberálisok vélemény egyértelmű ebben a kérdésben.

„A Jobbikkal vitatkozunk, mi évek óta ezen az állásponton vagyunk, de mindig világosság tettük, hogy távol állunk a Jobbiktól. A Liberálisok szerint azok az ellenzéki elképzelések, hogy Fidesz legyőzéséhez együtt kell működni Jobbikkal abszurdak voltak, mert ez a párt azt állítja, hogy a Fidesz ellopta programjukat. Miért akarnak együttműködni a Jobbikkal azok, akik az illiberális államot akarják lebontani?”, tette fel a kérdést a pártelnök.

Fodor szerint vissza kell térni a nyugati demokráciák értékvilágához, a piacgazdasághoz, a szabadság kultúrájához a demokráciához, amelyek a liberális demokráciák alapjai.

Szerinte a baloldali-liberális oldalnak van annyi ereje önállóan is, hogy képes sikert elérni egyedül, ehhez nincs szükség a Jobbikra, a szélsőjobboldallal nem kell összefogni. „Bennünk van annyi erő, hogy világossá tegyük a magyar polgárok számára, hogy jobb lesz nekik, ha az ország nem a szégyenpadon ül az Európai Unióban, ha az állam úgy működik hogy többet tud fordítani a polgárokra.”

Azzal kapcsolatban, hogy nem szerepel az MSZP-Párbeszéd közös listáján, helyette Bősz Anett, az MLP ügyvivője került a lista 15. helyére, Fodor Gábor elmondta: vita volt a szocialista pártban a helyek elosztásáról, ő pedig nem akarta nehéz helyzetbe hozni saját pártját azzal, hogy hozzá kelljen viszonyulniuk a szocialistáknak. Bősz Anettről elmondta, hogy nagyon tehetséges fiatal politikus, akinek Fodor szerint esélye van bejutni a Parlamentbe.

A kampányrendezvények általános tapasztalata, hogy az emberek aktívak, sokat dilemmáznak, de a végén bölcsek lesznek – vélekedett Fodor. „Van egy erős aktivitás, olyan emberek, akik évtizedekig nem vettek részt választáson jelezték, hogy szavaznának. Bár az ellenzéki szavazók sokat dilemmáznak de szerinte az ellenzéki támogatók a végén tudni fogják kire szavazzanak.

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók