Belépek a Pártba
03 április
2018
HÍR
383 látogató

Fodor Gábor: Nagyon örülök, hogy Anett ott van a Változás Szövetségében

A Liberálisok szerint azok az ellenzéki elképzelések, hogy Fidesz legyőzéséhez együtt kell működni a Jobbikkal, abszurdak voltak – mondta Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt (MLP) elnöke az M1 Ma Reggel adásában.

Öt nappal a választások előtt az ellenzéki pártok összefogása még mindig nem körvonalazódik. Gyurcsány Ferenc kezdeményezte demokratikus egyeztetés kudarcba fulladt, amelyre a Liberálisokat és az Együtt képviselőit meg sem hívták.

Fodor Gábor szerint látható volt, hogy kudarcra volt ítélve az a széleskörű együttműködésre tett DK-s javaslat. A Jobbikkal való együttműködést firtató kérdésre Fodor Gábor elmondta, hogy a Liberálisok vélemény egyértelmű ebben a kérdésben.

„A Jobbikkal vitatkozunk, mi évek óta ezen az állásponton vagyunk, de mindig világosság tettük, hogy távol állunk a Jobbiktól. A Liberálisok szerint azok az ellenzéki elképzelések, hogy Fidesz legyőzéséhez együtt kell működni Jobbikkal abszurdak voltak, mert ez a párt azt állítja, hogy a Fidesz ellopta programjukat. Miért akarnak együttműködni a Jobbikkal azok, akik az illiberális államot akarják lebontani?”, tette fel a kérdést a pártelnök.

Fodor szerint vissza kell térni a nyugati demokráciák értékvilágához, a piacgazdasághoz, a szabadság kultúrájához a demokráciához, amelyek a liberális demokráciák alapjai.

Szerinte a baloldali-liberális oldalnak van annyi ereje önállóan is, hogy képes sikert elérni egyedül, ehhez nincs szükség a Jobbikra, a szélsőjobboldallal nem kell összefogni. „Bennünk van annyi erő, hogy világossá tegyük a magyar polgárok számára, hogy jobb lesz nekik, ha az ország nem a szégyenpadon ül az Európai Unióban, ha az állam úgy működik hogy többet tud fordítani a polgárokra.”

Azzal kapcsolatban, hogy nem szerepel az MSZP-Párbeszéd közös listáján, helyette Bősz Anett, az MLP ügyvivője került a lista 15. helyére, Fodor Gábor elmondta: vita volt a szocialista pártban a helyek elosztásáról, ő pedig nem akarta nehéz helyzetbe hozni saját pártját azzal, hogy hozzá kelljen viszonyulniuk a szocialistáknak. Bősz Anettről elmondta, hogy nagyon tehetséges fiatal politikus, akinek Fodor szerint esélye van bejutni a Parlamentbe.

A kampányrendezvények általános tapasztalata, hogy az emberek aktívak, sokat dilemmáznak, de a végén bölcsek lesznek – vélekedett Fodor. „Van egy erős aktivitás, olyan emberek, akik évtizedekig nem vettek részt választáson jelezték, hogy szavaznának. Bár az ellenzéki szavazók sokat dilemmáznak de szerinte az ellenzéki támogatók a végén tudni fogják kire szavazzanak.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK