Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

07 július
2014
HÍR
588 látogató

Fodor Gábor levele Kövér László házelnöknek

Tisztelt Házelnök úr!

A Budapest Pride felvonulás napján, 2014. július 5-én, az egyik parlamenti párt, a Jobbik képviselői, egy olyan transzparenst tettek ki az Országgyűlés erkélyére, melyen az alábbi felirat állt: „A Ház nem kér a deviáns propagandából”. A szöveg azt sugallta, hogy az Országgyűlés és tisztségviselői, illetve minden parlamenti párt, egységesen utasítja el azt a polgárjogi küzdelmet, amelynek a felvonulás évek óta fontos részét képezi Magyarországon és szerte a világban. Ez nem igaz. Több ismert politikus társammal én is részt vettem a felvonuláson, támogatva azt, hogy az LMBTQ közösség tagjai ugyanolyan jogokkal rendelkezzenek, és ugyanolyan nyugodtan élhessék az életüket, mint bárki más Magyarországon. A felirat állítása hamis és hazug volt.

Az elmúlt időszakban számos képviselő kapott büntetést az Országgyűlés rendjének megsértéséért molinók, transzparensek használata miatt. Fontosnak tartom, hogy Házelnökként ne használjon kettős mércét a parlamenti pártokkal szemben – rója ki a szélsőjobboldali Jobbikra is ugyanazt a büntetést, melyet ilyen esetben más pártoknál alkalmazott. Ha nem így tesz, az azt sugallná, hogy az alkalmazott drákói szigor mögött pártpolitikai és propagandacélok húzódnak meg, nem pedig elvek. Ön is beláthatja, hogy ez rossz fényt vetne az Országgyűlés tekintélyére.

A Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselőjeként arra kérem Önt, hogy tegye meg a szükséges lépéseket, emeljen szót a békés együttélés jegyében, utasítsa el a feltételezést, hogy a Jobbik molinója a Tisztelt Ház álláspontját hirdette és büntesse meg azokat, akik a Ház méltóságát megsértve cselekedtek július 5-én.

 Tisztelettel, Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője

 

Hozzászólás


Leave a Reply01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók