Belépek a Pártba
22 december
2017
HÍR
527 látogató

Fodor Gábor Karácsony Gergellyel, Molnár Gyulával és Kunhalmi Ágnessel kívánt békét, biztonságot és egy boldogabb Magyarországot 2018-ra

Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke Molnár Gyulával, az MSZP elnökével, Karácsony Gergellyel, a PM társelnökével, közös miniszterelnök-jelölttel és Kunhalmi Ágnessel, az MSZP budapesti elnökével tartott közös sajtótájékoztatót az összefogás fontosságáról.

Fodor Gábor arról beszélt: felháborító, hogy a választások előtt négy hónappal annyi bírságot szabott ki az Állami Számvivőszék a Liberálisokra is, amely veszélyezteti a párt működését, illetve indulását a választásokon. A Magyar Liberális Párt azonban nem hagyja, hogy a Fidesz szervezeteként működő ÁSZ tönkretegye a pártot, harcolni fogunk – szögezte le Fodor Gábor. Aláhúzta: a Magyar Liberális Párt fellebbez a számvevőszék büntetésével szemben, sőt kész európai fórumokon is jogorvoslatot kérni. “Siránkozni nem fogunk, mindent meg fogunk oldani ezután is, ha kell nehezebben, jobban összeszorított nadrágszíjjal” – mondta.

Karácsony Gergely azt mondta: a politikának nem az a dolga, hogy mindenkiből ellenséget kreáljon. A közélet nem a háborút, hanem a békét akarja szolgálni. A kormányzásnak a jó egészségügyről, jó oktatásról, magasabb nyugdíjakról és a békéről kell szólnia – jelentette ki a miniszterelnök-jelölt, aki büszkének mondta magát, amiért pártja mellett az MSZP és a Liberálisok is támogatják kormányfőjelöltségét. A Liberálisok valóban támogatják Karácsony Gergelyt, hiszen egyetértünk abban: a gyűlöletpropaganda helyett összefogásra, békés együttműködésre van szükség az Orbán-kormány leváltása érdekében, mert nem biztos, hogy 2022-ben, vagy bármikor lesz még esély erre.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke arról beszélt, hogy az ellenzéki pártok külön biztosan elbuknak, együtt azonban sikerre juthatnak a jövő évi választáson. Úgy fogalmazott, a magyarok tavasszal “nemcsak saját zsarnokaikat küldhetik el”, hanem azt is megüzenhetik Európának, hogy “nem egy összeférhetetlen, gyűlölködő nép, hanem a magyar egy igenis békeszerető nemzet, amely együtt szeretne működni Európával”. A szocialista politikus szerint ma több mint 3 millió ember “el akarja küldeni a Fideszt”, ehhez pedig “formálódik az a közös erő, ami ezt be tudja teljesíteni”.

A sajtótájékoztató után Fodor Gábor Kunhalmi Ágnessel, Molnár Gyulával, Karácsony Gergellyel, Bősz Anettel, Szent-Iványi Istvánnal és Sermer Ádámmal az összefogás jegyében ünnepelt a Vörösmarty téren.

A Liberálisok az MSZP-hez és a Párbeszédhez hasonlóan békét, biztonságot és egy boldogabb Magyarországot kívánnak 2018-ra!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK