Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

09 április
2018
HÍR
237 látogató

Fodor Gábor: harcolunk tovább a liberális értékrendért

Budapest, 2018. április 9., hétfő (MTI) – A Magyar Liberális Párt vezető testülete bizalmi szavazást kér magával kapcsolatban a tagságtól, mert bár a párt minimális célkitűzése, úgy tűnik, sikerült, a választási eredmény összességében nem ad okot az elégedettségre – közölte Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke hétfői sajtótájékoztatóján.

Fodor Gábor örült a magas részvételi aránynak, és megköszönte a választópolgároknak, hogy részt vettek a szavazáson. “Akármilyen eredmény is születik, egy demokratának mindig tudnia kell, hogy az eredmény akkor jó, ha széles körű felhatalmazás áll mögötte” – fogalmazott. A pártelnök szerint ugyanakkor nem örülnek a kétharmados Fidesz-győzelemnek, hiszen az ellenzéki sikerért harcoltak, de a gratuláció kijár a győztesnek. Hangsúlyozta: demokrataként nem tartja jónak azt, hogy immár többedszer kétharmados felhatalmazással bír egy kormány a parlamentben, mert akármilyen egy párt politikai teljesítménye, nem tesz jót, ha nincs kontroll felette.

Az eredményt úgy értékelte: remélik és bíznak abban, hogy Bősz Anett, a Liberálisok képviseletében az MSZP-Párbeszéd listájáról bejut az Országgyűlésbe. Hozzátette: ez volt a párt minimális célkitűzése, és úgy látják, hogy ezt el tudják érni. Jelezte: a Magyar Liberális Párt vezető testülete ugyanakkor bizalmi szavazást kér magával kapcsolatban a tagságtól, mert összességében nem ad okot az elégedettségre a változás szövetségének eredménye. Hangsúlyozta: a Liberálisok fő célkitűzése a jövőben is az, hogy minél inkább megteremtsék a liberális értékrendnek, a szabadságközpontú, piacgazdaságra építő, jogállami normákat komolyan vevő politizálásnak a bázisát Magyarországon. A pártelnök kritikát fogalmazott meg a választások lebonyolításával kapcsolatban, és elfogadhatatlannak nevezte, hogy egyes szavazókörökben több kilométeres sorok alakultak ki.

Fodor Gábor kérdésre válaszolva kifejtette: jóval szélesebb körű ellenzéki együttműködésre lett volna szükség. A Liberálisok kezdettől fogva azt mondták, hogy közös miniszterelnök-jelöltre, közös képviselőjelöltekre és a közös listára van szükség ahhoz, hogy ebben a választójogi rendszerben elérjük a lehető legjobb eredményt – mondta. Megjegyezte: a liberális párt azok közé tartozik, akik a legtöbb áldozatot hozták azért, hogy ez az együttműködés létrejöjjön. Hozzátette: nem hibáztat senkit az önálló indulásért, de ha a cél az volt, hogy ne legyen kétharmad, akkor fontosabb szempont kellett volna, hogy legyen az összefogás, mint az önös pártérdek.

A Liberálisok élőben közvetítették Fodor Gábor sajtótájékoztatóját:

 

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók