Belépek a Pártba
20 november
2017
HÍR
505 látogató

Fodor Gábor bekéretné a Fidesz “ügyvivőjét”

Múlhatatlan szükség van az együttműködésre, ez derült ki abból a Közös Ország Mozgalom által szervezett választási nagygyűlésen, amelyen a demokratikus ellenzéki pártok közül öten vettek részt. Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: formálódik az együttműködés az ellenzéki pártok között. A pártok szándéka és a választók akarata több ponton találkozik, ezért át kell hidalni a cél érdekében azokat a még meglévő, nem jelentős különbségeket, amelyek ma még az akadályát képezik a megállapodásnak. A Liberálisok vezetője azonban azt is kijelentette, nincs értelme, nem szabad várni azokra, akik a saját útjukat akarják járni.

Fodor Gábor külön kiemelte, összefüggésben a héten Pécsett megrendezendő, az önkormányzatiságról szóló vitafórummal, hogy az ütőképes együttműködés felmutatása azért is mindennél előbbre való, mivel ma már tudható, hogy a Fidesz, újabb győzelme esetén hozzányúl az önkormányzatokhoz, és az eddiginél is erőteljesebbé teszi a kormány befolyását. Erről ma már egyre többen beszélnek nyíltan, bármit is állítson a Fidesz.

A Liberálisok elnöke beszélt arról is, hogy az elmúlt héten Szijjártó berendelte az amerikai ügyvivőt, a vidéki sajtó számára meghirdetett pályázat kapcsán azt állítván, hogy ezzel az amerikaiak beavatkoznak a magyar választásokba.

A Magyar Liberális Párt szimbolikusan szeretné bekéretni a Fidesz “ügyvivőjét”, hogy világossá tegye: az Egyesült Államok a vidéki médiumok számára kiírt pályázattal nem avatkozik bele a magyar belügyekbe. Fodor Gábor feltenné a kérdést, hogy a Fidesz miért másítja meg a valóságot, amikor tudja, hogy a pályázat csak a választások után fog lezárulni. Külön kiemelte, milyen fontos lenne a magyar sajtó létezése, hiszen ma már a vidéki média – napilapok, rádiók és tévék – szinte teljes egészében a Fidesz-közeli vállalkozók kezében van.

Fodor Gábor további kérdésre azt felelte, örül neki, hogy “Soros György pontról pontra cáfolja” a nemzeti konzultáció kérdéseit, a konzultációval ugyanis súlyos tízmilliárdokból építenek ellenségképet, ami csak a gyűlöletet erősíti és rombolja a magyar társadalmat.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK