Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

07 március
2018
HÍR
319 látogató

Fodor Gábor: amit a Fidesz képvisel, az nagyon távol áll a jogállamtól

Szerdán a Parlament épületében ült össze az a parlamenti vizsgáló bizottság, amelyet az ellenzék képviselői hívtak össze, és amelynek az OLAF-botrány felderítése lenne a feladata. A bizottság munkájában részt vesz a Magyar Liberális Párt elnöke, Fodor Gábor is, viszont a meghívott kormánypártiak, maga a miniszterelnök, Seszták Miklós, vagy a botrány legfontosabb szereplője, Orbán Viktor veje nem jöttek el.

Fodor Gábor az ülésen felszólalva elsőként azt emelte ki, hogy a 90-es és a 2000-es években ő maga, vagy a pártjának képviselői mindig részt vettek az akkori vizsgálóbizottságok munkájában, még akkor is, amikor – többek között a Fidesz – a kormánnyal szemben akart vizsgálódni. Amit a Fidesz most képvisel, az nagyon távol áll a jogállamtól – fogalmazott Fodor.

Ezután a Liberálisok elnöke négy pontban foglalta össze, mi is lenne a feladata a vizsgálóbizottságnak. Hangsúlyozta: kérdéseket tesz fel, amelyekre előbb-utóbb a kormányzatnak válaszolnia kell.

Az első kérdés: mi is a kormány viszonya az Unióhoz? Már csak azért is, mert a Fidesz-kormány folyamatosan harcol az Unió – és most már az ENSZ ellen is -, ugyanakkor az onnan érkező pénzt elfogadja. Világosan mondja ki a kormány: mi ez a viszony? Harc és a pénz együtt?

Fodor Gábor a második helyen az OLAF-ot említette, azt ugyanis, hogy miként viszonyul az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz a kormány, hiszen a 4-es metró ügyében autentikusnak tartották ezt a Hivatalt, most viszont nem. Tisztázzák ezt a viszonyt is! – szólított fel Fodor.

A harmadik pontban a pártelnök először Lánczi András elhíresült mondatát idézte, amely szerint az oligarchák helyzetbe hozása nem korrupció, hanem a Fidesz politikájának lényege. Tisztázni kellene tehát, hogy a kormány hogyan gondolkodik a nemzeti tőke helyzetbe hozásáról, milyen szabályok vonatkoznak rá, illetve melyek nem.

Az utolsó pontban arról beszélt a Liberálisok elnöke, hogy miként működhetnek kormányzati nyomás alatt azok az intézmények – a Gazdasági  Versenyhivatal, az Állami Számvevőszék, az ügyészség -, amelyeknek függetlenként kellene a munkájukat végezni. Tisztázzuk tehát – hangsúlyozta Fodor -, hogyan tudják a feladatukat ezek az intézmények ilyen körülmények között ellátni.

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók