Belépek a Pártba
22 szeptember
2015
HÍR
937 látogató

Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnökének nyílt levele Guy Verhofstadtnak, az ALDE elnökének

Tisztelt Elnök Úr, Kedves Guy!

Nagyon fontos és hasznos számunkra az az érdeklődés és figyelem, amit az ALDE szentel a menekültválságnak és azon belül is a magyarországi helyzetnek. A Magyar Liberális Párt határozottan és folyamatosan bírálja a magyar kormány menekültpolitikáját és különösen annak gyakorlati alkalmazását, az európai alapértékeknek és az emberiesség szempontjainak sajnos gyakori megsértését. Élesen bíráltuk a menekültügyi törvény szigorítását és a honvédelmi törvény módosítását is és természetesen ezeket a parlamentben szavazatommal is elutasítottam.

A 7. cikkely hatálybaléptetésére mégsem látunk elégséges indokot és az indoklásban a honvédelmi törvény rendelkezéseire tévesen hivatkozik az ALDE javaslata. A honvédelmi törvény tegnapi módosítása valóban kiterjeszti a honvédség jogkörét számos tekintetben, de fegyverhasználatra nem jogosítja fel a katonaságot (a jogos önvédelem speciális esetétől eltekintve). Ha ezt tenné, vagy ennek veszélye ténylegesen fennállna, akkor mi is támogatnánk az ALDE javaslatát. Minden Magyarországot érintő ügyben mindig készséggel állunk rendelkezésre, hogy első kézből kapjanak hiteles információt és az esetleges félreértéseket és tévedéseket elkerüljük.

Magyarország a menekültügyben okkal hibáztatható, meg is tesszük nap mint nap, de a méltányosság azt kívánja, hogy elismerjük: egyik érintett ország gyakorlata sem tökéletes és a hiányzó, késlekedő európai megoldás is részben felelős azért a rossz gyakorlatért, ami Magyarországra is jellemző.

A Magyar Liberális Párt teljes mértékben támogatja a menekültválság átfogó rendezésére irányuló öt pilléres ALDE javaslatot. A magyar kormányt is arra ösztönözzük, hogy támogassa az európai liberálisok kezdeményezését. Személyesen is nagyon várom a novemberi budapesti ALDE Kongresszust és találkozónkat, ahol akkor már az ALDE tagjaként a menekültválság megoldását és más fontos kérdéseket is alkalmunk lesz részleteiben megvitatni.

 Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke

 

 

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK