Belépek a Pártba
08 február
2016
HÍR
945 látogató

Feljelentést teszünk a székesfehérvári szélsőjobboldali felvonulás miatt

Bodnár Zoltán, a Magyar Liberális Párt ügyvivője büntető feljelentést tesz a neonáci szervezetek február 6-i székesfehérvári rendezvénye miatt. A Liberálisok annak a paragrafusnak az alkalmazását kérik, melyet a Fidesz épített be a Btk-ba az ,,egyenruhás bűnözés” megakadályozására.

A Székesfehérváron történt hétvégi megmozdulás a Liberálisok szerint alkalmas volt arra, hogy félelmet keltsen a társadalom bizonyos csoportjaiban, ráadásul többszöröen kimeríti a Btk. Fidesz által módosított szakaszát, hiszen mindezt egyenruhában, rendfenntartók látszatát keltve követték el. A székesfehérvári felvonulásban a katolikus egyház is szerepet vállalt, amit a Liberálisok külön is elítélnek, ha már az egyház vezetése szégyenletes módon ezt maga nem volt hajlandó megtenni.

Szijjártó Péter 2011-ben azzal indokolta a Btk. szigorítását a gyöngyöspatai tömegverekedés után, hogy hazánkban ,,egyenruhás bűnözők” jelentek meg. Ezek az egyenruház szervezetek azóta is jelen vannak, de a rendőrség egyetlen alkalommal sem akadályozta meg félelemkeltésüket, holott a Liberálisok már tavaly tavasszal is feljelentést tettek a betiltott Magyar Gárda újbóli megjelenése miatt. A feljelentés óta eltelt 10 hónap alatt a rendőrség egyetlen lépést sem tett a feljelentés kivizsgálásáért.

Felszólítjuk a belügyminisztert, hogy azonnali hatállyal lépjen fel a félelemkeltő félkatonai szervezetek ellen. A Betyársereg és a korábban már betiltott Magyar Gárda működése is egyértelműen és nyíltan törvényellenes. A hatóságok számára a jogszabályi lehetőségek szélesebb tárháza négy éve adott, hogy fellépjenek, mégsem teszik. Addig, amíg a szélsőséges mozgalmakat életben tartó klánfőnökökre és gárdakapitányra nem sújt le teljes szigorral a törvény, addig a félkatonai szervezetek zavartalanul működhetnek Magyarországon, és ezeket a Jobbik nyíltan, a Fidesz pedig a háttérből támogathatja, hiszen abban, hogy ez megtörténhet, egyértelmű Pintér Sándor és a rendőrség felelőssége.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK