Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

26 szeptember
2018
HÍR
295 látogató

Fejezze be a kormány az abortuszon áteső nők meghurcolását!

A fogamzásgátlás világnapján a Liberálisok azt várják a kormánytól, hogy biztosítsa a magyar nők reprodukciós jogainak szabad gyakorlását. A Fidesz és a KDNP abortuszellenes politikája akkor volna hiteles, ha a nem kívánt terhességek megelőzéséért tenni kész kabinettel állnánk szemben, mely tantervbe iktatja a szexuális felvilágosítást és a fogamzásgátlási módszerek széles körének megismertetését az általános iskola nyolcadik osztályában.

Ma tettek helyett álszentség és a nők lelki megnyomorítása zajlik.

Az abortuszok számának csökkentése kivételesen fontos társadalomszervezési feladat, ehhez azonban az oktatási- és egészségügyi rendszerek változása is szükséges, csakúgy, mint a közbeszédé. A fogamzásgátlás felelőssége ma kizárólag a nőket terheli, ami káros megközelítés. E szemlélet férfiak millióit mentesíti a felelősség alól, miközben tovább csorbítja a nők reprodukciós jogainak gyakorlását.

Hazánkban, az abortuszellenes szólamok ellenére, ma kizárólag a művi úton történő terhesség-megszakítást támogatja az állam. Nők milliói adják át saját kilátástalan helyzetüket a következő generációknak, mert sem a megfelelő szexuális felvilágosítás, sem a fogamzásgátlás rászorultsági alapon történő támogatása nem biztosított. A fogamzásgátlás világnapján a Liberálisok azt követelik a kormánytól, hogy fejezze be az abortusz mellett döntő nők társadalmi meghurcolását, és tegyen azért, hogy a nem kívánt terhességek valóban megelőzhetők legyenek!

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók