Belépek a Pártba
25 február
2019
HÍR
777 látogató

Fejet hajtunk a kommunista diktatúra áldozatainak emléke előtt

A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapján a Magyar Liberális Párt tisztelettel emlékezik mindazokra, akiket a kommunista eszmék nevében börtönbe zártak és kivégeztek. 1947. február 25-én tartoztatták le, majd hurcolták el a Szovjetunióba Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát. E nap 2000. június 13. óta a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja.

A Liberálisok tisztelettel adóznak mindazok emléke előtt, akiket a kommunista eszmék nevében börtönbe zártak, meghurcoltak, kivégeztek. Az ő szomorú példájuk és személyes sorsuk emlékeztet bennünket arra a tényre, hogy a kommunizmus, valamint az emberi méltóságra és az állampolgári szabadságjogokra épített liberális demokrácia egymással összeegyeztethetetlen eszmék.

A rendszerváltás liberális hőseinek és elveinek szellemi örököseként kötelességünknek érezzük az emlékeztetést: az egykori áldozatok emlékéhez válunk méltatlanná azzal, hogy két évtized alatt sem valósultak meg maradéktalanul 1989/90 főbb célkitűzései: a mai napig sem sikerült teljes egészében nyilvánosságra hozni az egykori ügynökaktákat, és jó néhányan ma is mentegetik jó néhányan a vérben és bűnben született Kádár-rendszert.

Vállalnunk kell a felelősséget és a szembenézést nemzetünk korábbi rossz döntéseiért is, ezzel tudunk méltóképpen megemlékezni az áldozatokról. A kommunista diktatúra áldozatainak emléke egyúttal megköveteli tőlünk, hogy megalkuvás nélkül küzdjünk minden politikai szélsőséggel szemben a demokratikus magyar köztársaság eszményeiért.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK