Belépek a Pártba
30 június
2016
HÍR
9313 látogató

Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit

A Liberálisok elvárják Orbán Viktor miniszterelnöktől és Kósa Lajos frakcióvezetőtől, hogy gondoskodjanak arról, hogy Farkas Flórián miniszterelnöki biztos, fideszes országgyűlési képviselő, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) korábbi elnöke haladéktalanul megjelenjen az Európai Unió Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálói előtt és válaszoljon az irányításával szervezett Híd a munka világába elnevezésű programmal kapcsolatos kérdésekre.

Elfogadhatatlan, hogy a  Fidesz magas kormányhivatalt is betöltő politikusa – aki abszurd módon az országgyűlés európai ügyekkel foglalkozó bizottságának is tagja – semmibe veszi az Európai Unió közpénzek felhasználását ellenőrző szervének felszólítását. Azzal, hogy Orbán és Kósa tétlenül szemlélik, ahogyan Farkas Flórián semmibe veszi az  OLAF felszólítását, maguk is a bűnpártolás gyanújába keverednek.

Korábban a Liberálisok is feljelentést tettek a szolnoki Hegedüs T. András Szakiskola működtetési anomáliái miatt, amelyek fenntartója az ORÖ volt, s ahol a kormányhivatal pénzügyi hiányosságokat tárt fel. A NAV vizsgálata jelenleg is tart.

Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja, amelyekkel szégyenletes módon éppen annak a közösségnek okozott kárt, amelynek képviselete, támogatása kötelessége lett volna.

Kép forrása: budapestbeacon.com

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK