Belépek a Pártba
30 június
2016
HÍR
1952 látogató

Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit

A Liberálisok elvárják Orbán Viktor miniszterelnöktől és Kósa Lajos frakcióvezetőtől, hogy gondoskodjanak arról, hogy Farkas Flórián miniszterelnöki biztos, fideszes országgyűlési képviselő, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) korábbi elnöke haladéktalanul megjelenjen az Európai Unió Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálói előtt és válaszoljon az irányításával szervezett Híd a munka világába elnevezésű programmal kapcsolatos kérdésekre.

Elfogadhatatlan, hogy a  Fidesz magas kormányhivatalt is betöltő politikusa – aki abszurd módon az országgyűlés európai ügyekkel foglalkozó bizottságának is tagja – semmibe veszi az Európai Unió közpénzek felhasználását ellenőrző szervének felszólítását. Azzal, hogy Orbán és Kósa tétlenül szemlélik, ahogyan Farkas Flórián semmibe veszi az  OLAF felszólítását, maguk is a bűnpártolás gyanújába keverednek.

Korábban a Liberálisok is feljelentést tettek a szolnoki Hegedüs T. András Szakiskola működtetési anomáliái miatt, amelyek fenntartója az ORÖ volt, s ahol a kormányhivatal pénzügyi hiányosságokat tárt fel. A NAV vizsgálata jelenleg is tart.

Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja, amelyekkel szégyenletes módon éppen annak a közösségnek okozott kárt, amelynek képviselete, támogatása kötelessége lett volna.

Kép forrása: budapestbeacon.com

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.

Videók

LiBERÁLiSOK