Belépek a Pártba
10 május
2018
HÍR
311 látogató

Madarak és fák napja – Tarlós a fairtás programját hajtotta végre Budapesten

A madarak és fák napja alkalmából a Magyar Liberális Párt arra hívja fel a figyelmet, hogy az Orbán-kormány alatt Budapesten rengeteg értékes fát vágtak ki feleslegesen. A Liberálisok szerint egy felelős kormánynak ügyelnie kell rá, hogy óvja és védje természeti értékeinket. Ehelyett az elmúlt években végbement fővárosi beruházásokat a madaraknak is otthont adó fák kiirtásával kezdte a fideszes vezetés. Felnőtt korú, egészséges és gyönyörű fákat pusztítottak el a Kossuth téren, a pesti rakparton, a Semmelweis utcában, a Városligetben, az Orczy Parkban, a Margitszigeten, a kelenföldi Etele úton, a Dagály Parkban és a Duna Aréna helyén is.

Tarlós István főpolgármester vezetésével az elmúlt nyolc évben pótolhatatlan értékű fákat irtottak ki százszámra Budapest területén. Pedig a városban, különösen a belvárosban így is a szükségesnél kisebb a zöld felületek aránya. Egy európai nagyvárosban kiemelten fontosnak tartjuk, hogy legyenek olyan parkok és ligetek, ahová az emberek elmenekülhetnek a város zaja és zsúfoltsága elől, és madárcsicsergős környezetben pihenhetik ki a hétköznapok fáradalmait. Különösen fontosnak tartjuk, hogy az út menti fák megmentésére és gondozására ügyeljen a városvezetés.

Attól tartunk, a fővárosi vezetés újabb fairtásokat tervez a jövőben. A Margitszigeten Tarlós hanyagsága miatt észrevétlenül irtották ki a fákat, a Római-parti gát építési területén viszont szándékosan tüntetnék el a kivételes értékű fákat magába foglaló, gyönyörű ártéri ligetet.

A Liberálisok felszólítják a fideszes városvezetést, hogy hagyjon fel a fairtásokkal! Védje a természetet, védje a fákat és a fákon élő madarakat! Nem lehet egyik napról a másikra új csemetékkel pótolni azt a veszteséget, ami a várost érte az elmúlt nyolc évben. Átfogó, átgondolt környezetvédelmi programra és a zöld területek nagyarányú növelésére van szükség a városban!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK