Belépek a Pártba
10 május
2018
HÍR
686 látogató

Madarak és fák napja – Tarlós a fairtás programját hajtotta végre Budapesten

A madarak és fák napja alkalmából a Magyar Liberális Párt arra hívja fel a figyelmet, hogy az Orbán-kormány alatt Budapesten rengeteg értékes fát vágtak ki feleslegesen. A Liberálisok szerint egy felelős kormánynak ügyelnie kell rá, hogy óvja és védje természeti értékeinket. Ehelyett az elmúlt években végbement fővárosi beruházásokat a madaraknak is otthont adó fák kiirtásával kezdte a fideszes vezetés. Felnőtt korú, egészséges és gyönyörű fákat pusztítottak el a Kossuth téren, a pesti rakparton, a Semmelweis utcában, a Városligetben, az Orczy Parkban, a Margitszigeten, a kelenföldi Etele úton, a Dagály Parkban és a Duna Aréna helyén is.

Tarlós István főpolgármester vezetésével az elmúlt nyolc évben pótolhatatlan értékű fákat irtottak ki százszámra Budapest területén. Pedig a városban, különösen a belvárosban így is a szükségesnél kisebb a zöld felületek aránya. Egy európai nagyvárosban kiemelten fontosnak tartjuk, hogy legyenek olyan parkok és ligetek, ahová az emberek elmenekülhetnek a város zaja és zsúfoltsága elől, és madárcsicsergős környezetben pihenhetik ki a hétköznapok fáradalmait. Különösen fontosnak tartjuk, hogy az út menti fák megmentésére és gondozására ügyeljen a városvezetés.

Attól tartunk, a fővárosi vezetés újabb fairtásokat tervez a jövőben. A Margitszigeten Tarlós hanyagsága miatt észrevétlenül irtották ki a fákat, a Római-parti gát építési területén viszont szándékosan tüntetnék el a kivételes értékű fákat magába foglaló, gyönyörű ártéri ligetet.

A Liberálisok felszólítják a fideszes városvezetést, hogy hagyjon fel a fairtásokkal! Védje a természetet, védje a fákat és a fákon élő madarakat! Nem lehet egyik napról a másikra új csemetékkel pótolni azt a veszteséget, ami a várost érte az elmúlt nyolc évben. Átfogó, átgondolt környezetvédelmi programra és a zöld területek nagyarányú növelésére van szükség a városban!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK