Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

10 május
2018
HÍR
184 látogató

Madarak és fák napja – Tarlós a fairtás programját hajtotta végre Budapesten

A madarak és fák napja alkalmából a Magyar Liberális Párt arra hívja fel a figyelmet, hogy az Orbán-kormány alatt Budapesten rengeteg értékes fát vágtak ki feleslegesen. A Liberálisok szerint egy felelős kormánynak ügyelnie kell rá, hogy óvja és védje természeti értékeinket. Ehelyett az elmúlt években végbement fővárosi beruházásokat a madaraknak is otthont adó fák kiirtásával kezdte a fideszes vezetés. Felnőtt korú, egészséges és gyönyörű fákat pusztítottak el a Kossuth téren, a pesti rakparton, a Semmelweis utcában, a Városligetben, az Orczy Parkban, a Margitszigeten, a kelenföldi Etele úton, a Dagály Parkban és a Duna Aréna helyén is.

Tarlós István főpolgármester vezetésével az elmúlt nyolc évben pótolhatatlan értékű fákat irtottak ki százszámra Budapest területén. Pedig a városban, különösen a belvárosban így is a szükségesnél kisebb a zöld felületek aránya. Egy európai nagyvárosban kiemelten fontosnak tartjuk, hogy legyenek olyan parkok és ligetek, ahová az emberek elmenekülhetnek a város zaja és zsúfoltsága elől, és madárcsicsergős környezetben pihenhetik ki a hétköznapok fáradalmait. Különösen fontosnak tartjuk, hogy az út menti fák megmentésére és gondozására ügyeljen a városvezetés.

Attól tartunk, a fővárosi vezetés újabb fairtásokat tervez a jövőben. A Margitszigeten Tarlós hanyagsága miatt észrevétlenül irtották ki a fákat, a Római-parti gát építési területén viszont szándékosan tüntetnék el a kivételes értékű fákat magába foglaló, gyönyörű ártéri ligetet.

A Liberálisok felszólítják a fideszes városvezetést, hogy hagyjon fel a fairtásokkal! Védje a természetet, védje a fákat és a fákon élő madarakat! Nem lehet egyik napról a másikra új csemetékkel pótolni azt a veszteséget, ami a várost érte az elmúlt nyolc évben. Átfogó, átgondolt környezetvédelmi programra és a zöld területek nagyarányú növelésére van szükség a városban!

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók