Belépek a Pártba
09 május
2020
HÍR
705 látogató

Európa szétverése helyett föderális Európát!

A Magyar Liberális Párt mindig büszke volt rá, hogy Magyarország egyben az Európai Unió közösségéhez is tartozik, és úgy gondoljuk, hogy ezt a tagságunkat mindenképpen meg kell őriznünk. Az Orbán-kormány a demokrácia szisztematikus leépítésével, az európai értékrend háttérbejuttatásával és a keleti-nyitás politikájával eljutott arra a pontra, hogy ha esetleg most akarnánk csatlakozni a közösséghez minden bizonnyal elutasítanák azt.

Az Európa nap alkalmából a Liberálisok öt fontos követelést fogalmaztak meg, amelyek mélyítenék tagságunkat, és amelyek Magyarország és a magyar emberek érdekeit szolgálnák:
– A Liberálisok, ahogy évről-évre, így most is azt követelik, hogy kerüljön vissza az uniós zászló a magyar parlamentre, amit Kövér László távolított el onnan. Fejezzük ki ezzel, hogy Magyarország Európa része és az is akar maradni.
– Követeljük, hogy Magyarország is csatlakozzon az Európai Ügyészséghez, így végre az uniós pénzek elköltését egy független, nemzetközi szerv ellenőrizné. Továbbá egyértelmű Magyarázatot várunk arra, hogy a magyar ügyészség miért nem vizsgálta ki a Fidesz-közeli és Orbán Viktor köreihez tartozó visszaéléséket.
– Szeretnénk, ha az önkormányzati forrásokat a települések közvetlenül kapnánk meg, így nem a kormány jóindulatán és a kormányfővel való jó kapcsolaton múlna egy-egy település fejlesztése.
– 2022-től az új kormánynak meg kell hirdetnie a nyugati nyitás politikáját! Nem a keleti autokráciákkal és diktatúrákkal kell barátkoznunk, nem szabad azok antidemokratikus politikai gyakorlatát átvennünk. Közösen kell hitet tennünk az európai értékek mellet, mint a szabadság, egyenlőség, jogállam és emberség.
– Végül, de nem utolsó sorban bővítenünk kell Európa határait. Ukrajna csatlakozását fel kell gyorsítani, hogy a kárpátaljai magyarok is az európai közösség részévé válhassanak, hiszen csak így biztosítható, hogy a magyarságot többé ne válasszák el államhatárok. Részben ide tartozik, hogy a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtését is támogatjuk, hiszen a javaslat szerint így a nemzeti régiók közvetlen uniós támogatásban részesülhetnének. Ez is nagyban segítené Európa kulturális sokszínűségének megőrzését.

2022-ben olyan kormányt kell választanunk, amely képes az Európai Unióhoz konstruktívan viszonyulni, és így olyan tagállammá válhatunk, amely nem sodorja veszélybe sem a tagságunkat, sem az egész Európai Unió jövőjét. Egy olyan kormányt kell választanunk, amely támogatja a szélesebb körű európai együttműködést, és amely akár hajlandó közreműködni egy föderális Európa kialakításában is. Boldog és reményteli Európa napot kívánunk!

Sermer Ádám két részletben tartott sajtótájékoztatóját a témában itt érik el:

Európa szétverése helyett föderális Európát! – Sermer Ádám sajtótájékoztatója:

Közzétette: Liberálisok – 2020. május 9., szombat

FOLYTATÓDIK Európa szétverése helyett föderális Európát! – Sermer Ádám sajtótájékoztatója:

Közzétette: Liberálisok – 2020. május 9., szombat

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK