Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

10 május
2019
HÍR
323 látogató

Európa-napi fórumot tartottak a Liberálisok Hernádon

2019. május 9-én, Európa napján tartott fórumot a Magyar Liberális Párt hernádi csoportja a Szluka Étteremben. A nagyszámú érdeklődőt vonzó esemény előadói Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke, Mészárosné Mladoniczki Anna, az MSZP Pest megye 10. számú választókerületének elnöke, valamint Chladek Tibor, a Liberálisok Pest megyei és hernádi elnöke, a Magyar Liberális Párt és az MSZP közös hernádi polgármester-jelöltje voltak.

Chladek Tibor meghívására szép számú érdeklődő gyűlt össze május 9-én 17 órakor a hernádi Szluka Étteremben a Liberálisok Európa napi-fórumára. A rendezvény házigazdája köszöntőjében elmondta: az egységes Európa gondolata a II. világháború esztelen pusztítása után fogalmazódott meg az európai vezetőkben, hogy a háborút szító nacionalizmus és az ártatlan polgárok millióinak halálához vezető fasizmus végképp a történelem szemétdombjára kerüljön, hogy a kontinens országainak békés együttműködése és integrációja legyen a jövő útja. „Az ember és ember valamint ország és ország közé kerítéseket emelő nacionalizmus és idegengyűlölet helyett az egymás iránti tisztelet, a tolerancia, a szabadság és a szeretet értékei jelentik a valódi európai jövőt Magyarország számára” – fogalmazott.

Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke előadása elején méltatta Chladek Tibort, akit kitűnő íráskészséggel és kommunikációs képességekkel bíró, szorgalmas és nagy munkabírású fiatal politikusként jellemzett, és akinek munkájára a jövőben is épít a Magyar Liberális Párt. A pártelnök egyúttal abbéli reményét fejezte ki, hogy a hernádi polgárok bizalmat szavaznak majd neki az őszi önkormányzati választásokon. „Tibor őszintén hisz azokban az európai, liberális és polgári értékekben, amelyekről köszöntőjében is beszélt, a mai cinikus magyarországi viszonyok között ez óriási emberi érték” – fogalmazott Fodor Gábor.

A Liberálisok elnöke hangsúlyozta: a magyar polgárok büszkék lehetnek arra, hogy az 1989-90-ben lezajlott rendszerváltás eredményeképpen Magyarország kelet helyett a nyugatot választotta, és büszkék lehetnek arra is, hogy 2004. május 1-én hazánk csatlakozott az Európai Unióhoz. Sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a kormány a valódi társadalmi problémák megoldása helyett kizárólag a migráció hamis démonával riogatja a választópolgárokat, miközben az ország sok szempontból hasonló képét mutatja, mint a rendszerváltás előtt, a Kádár-rendszerben. „Orbán Viktor egyre jobban eltávolodik az Európai Néppárt által képviselt értékektől, EU-ellenes, szélsőjobboldali politikusok barátságát keresi saját korábbi kereszténydemokrata szövetségesei helyett. Az illiberális rendszert építő miniszterelnök nem csak az európai jobbközép-konzervatív pártoknak, korábbi pártcsaládjának, de az Európai Unió alapértékeinek is hátat fordított, az általa képviselt kereszténydemokrácia pedig szöges ellentétben áll mindazzal, amit például Ferenc pápa képvisel”- fogalmazott.

A pártelnök elmondta, a Liberálisok a teljes körű demokratikus ellenzéki összefogás hívei voltak, ennek hiányában nem indulnak az EP-választáson, mert az ellenzék megosztottsága elveszített szavazatokhoz vezet és így a kormánypártok által elnyerhető mandátumok számát növeli. Ettől függetlenül mindenkit arra biztatott, hogy vegyen részt a május 26-i választáson, és a nézeteihez legközelebb álló demokratikus ellenzéki pártra adja a voksát.

Mészárosné Mladoniczki Anna, az MSZP Pest megye 10. számú, monori központú választókerületének elnöke Európa napján a közelgő Európai Parlamenti választások fontosságára hívta fel a figyelmet. Sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az EP-választásra nem jött létre széleskörű ellenzéki összefogás, de hangsúlyozta azt, hogy az MSZP és a Párbeszéd közös ellenzéki listát állított. „Családunk, gyermekeink, unokáink jövője múlik azon, hogy milyen utat választunk Magyarország számára, hogy az Európa-párti vagy a szélsőjobboldali, Európa-ellenes erők lesznek többségben. Katasztrofális helyzetben van a magyarországi egészségügy, a közoktatás, szociális válság van ma Magyarországon, ezen változtatni szeretnénk, és ehhez egy nagyon fontos lépés az Európai Parlamenti választás” – fogalmazott a szocialista politikus.

A fórum második részében Chladek Tibor ismertette polgármester-jelölti programjának főbb elveit. A program a „Mindenki Hernádja” címet viseli, alapértékei pedig a szabadság és a szolidaritás. „Hernádon ugyanazok a folyamatok zajlanak, mint szerte az országban. Az ország és településünk lakossága egyaránt kettészakadt a kiváltságos kevesekre és a hétköznapi gondokkal küzdő sokakra. A mi álmunk az európai Hernád, ahol megvalósulnak az esélyegyenlőség, a szociális biztonság, az állampolgári jogok eszményei, amely nem csak a kiváltságos kevesek, de valóban mindenki Hernádja, minden itt élő polgár közös otthona lehet – fogalmazott a Liberálisok és az MSZP közös hernádi polgármester-jelöltje.

A rendezvény – amelynek résztvevőit a szervezők hidegtálakkal és üdítőitalokkal vendégelték meg – az előadókhoz intézett kérdésekkel és kötetlen beszélgetéssel zárult.

 

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók