Belépek a Pártba
27 június
2017
HÍR
520 látogató

Erős korrupciógyanú Rákospalotán

A Fidesz által egyoldalúan felmondott önkormányzati együttműködési megállapodás lényege a kerület működtetését célozta. Azonban már a kezdetektől gyanút keltettek azok a kormánypárti törekvések, melynek során az önkormányzati vállalatok élén lévő Fidesz-kinevezettek pozícióját stabilizálták, illetve az összes ilyen személyi kérdésben maguknál tartották a javaslattételi jogot.

A Magyar Liberális Párt rákospalotai önkormányzati képviselői különösen három korrupciógyanús ügyre hívják fel a figyelmet:

  1. Közétkeztetés túlárazása: A RUP-15 által háromszor sikertelenül kiírt közbeszerzési pályázat utáni súlyos túlárazás 201 millió forint többletköltséget okozott a kerületnek. Az előző ajánlatok hirtelen ennyivel megnőttek, látván hogy már nincs idő az újabb kiírásra. A fideszes képviselők egyetlen érve az elfogadás mellett az idő hiánya volt. A javaslatot a Liberálisok, a civilek és a DK elutasították, a fideszes többség megszavazta.

  2. Óvodai felújítások súlyos túlárazása: A Fidesz által a testületen áterőltetett új GMK-főigazgató irányításával egy óvoda és egy bölcsőde felújítási körülményei változtak meg erősen vitatható módon. A felújítási költségek hirtelen itt is elszálltak, amit az építőipari költségek január-március közötti elszabadulásával indokoltak. A jegyzői észrevétel szerint a beérkezett ajánlatok egybecsengése „alapos okkal felveti a tisztességtelen piaci verseny érdekében alkalmazott összefonódás és háttérmegegyezés gyanúját” – értsd: gyanús, hogy összebeszéltek, kartelleztek. A GMK a közbeszerzés feltételeit és összegeit a testület megkerülésével önkényesen módosította. Micimackó óvoda: 64M helyett +78M, Nádastó bölcsőde: 40M helyett 63 M, Páskomkert óvoda 141M +182M (csak belső felújításokra, mert egyelőre csak ezek a közbeszerzések kerültek kiírásra). A jegyző törvényességi észrevétellel élt, és a Közbeszerzési Hatósághoz és a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult. László Tamás kerületi Fidesz-elnök ez után jelentette be az együttműködés felmondását.

  3. Ezekhez képest aprópénz, de jellemző: a soha meg nem épülő, ideiglenes tetőszerkezet megtervezése a Liva-malomra 4 millió forintért.

A fenti, korrupció-gyanús előterjesztéseket a polgármester, és az őt támogató liberális, a DK-s és a civil képviselők minden esetben elutasították. Mi, Liberálisok, kezdetektől úgy gondoljuk, hogy az együttműködés a kerület működtetésére szól, nem pedig arra, hogy a korábbi korrupciós gyakorlat tovább folytatódjon. Ehhez a polgármesternek és az őt támogató Liberálisoknak semmi köze nincs és a jövőben sem lesz.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK