Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

01 október
2018
HÍR
274 látogató

Ennyit ér a Fidesznek hazánk EU-tagsága – Lesöpörték az asztalról a Bősz Anett által benyújtott Sargentini-jelentést

Az Európai Ügyek bizottsága fideszes többséggel leszavazta Bősz Anett indítványát, aki politikai nyilatkozatra vonatkozó javaslatként nyújtotta be a Sargentini-jelentés szövegét az Országgyűlésnek. A Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője szerette volna, hogy név szerint szavazzanak a képviselők a Sargentini-jelentésről. Szerette volna kideríteni, hogy a parlamenti képviselők közül ki áll Európa pártján, ki áll az európai értékek, a demokrácia, a szabadság és a jogállam pártján.

Bősz Anett javaslatát egyedül a jobbikos Bana Tibor fogadta el, így a Fidesz lesöpörte a nyilatkozatot az asztalról. Felháborítónak tartjuk, hogy arról a jelentésről, ami Európában kétharmados támogatást kapott, a magyar országgyűlés még vitázni sem hajlandó. Sajnálatos, hogy Bősz Anett politikai nyilatkozatának napirendre tűzését csak a Jobbik támogatta, úgy, hogy a párt magát a jelentést minden bizonnyal nem szavazta volna meg. Az elvben európai értékekért harcoló ellenzék ellenben arra nem vette a fáradtságot, hogy részt vegyen az ülésen, amelyen a jelentésről kellett volna dönteni.

Az EP-választás előtt intő jel, hogy a magyar ellenzék számára ennyire érdektelen Magyarország jövője, hazánk uniós tagsága. A Liberálisok mindezek ellenére támogatni fogják a DK ellenhatározati javaslatát, és tovább harcolnak egy szabad, európai, demokratikus Magyarországért.

 

Bősz Anett erről szóló sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Facebookon:
https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/291449165013678/
Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók