Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

16 június
2017
HÍR
280 látogató

Emléknap – meg kell őrizni a rendszerváltozás értékeit!

Budapest, 2017. június 16., péntek (MTI) – A rendszerváltozás értékeinek megőrzésére, a konszenzusos demokrácia visszaállítására és az Oroszországhoz fűződő kapcsolatok lazítására szólított fel Nagy Imre és mártírtársai kivégzésének 59. és újratemetésének 28. évfordulóján tartott sajtótájékoztatóján a Magyar Liberális Párt elnöke.

Fodor Gábor azt mondta, hogy az egykori miniszterelnök és társainak újratemetése összekötődik a magyar rendszerváltozással. Azzal a rendszerváltozással, amire a Liberálisok büszkék, mert Magyarország fantasztikus népi részvétellel fejezte ki akaratát – fogalmazott.
A rendszerváltozás értéke volt a közmegegyezésen alapuló, vagyis konszenzusos demokrácia is – szögezte le. Kiemelte, hogy az akkori legnagyobb ellenzéki párt, az SZDSZ adhatott köztársasági elnököt, akik ezért cserébe lehetővé tették a kormányzó MDF-nek a kétharmados törvények elfogadását. El tudja valaki képzelni, hogy ma a kormánypárt felajánlja a legnagyobb ellenzéki erőnek, hogy ő nevezze meg a köztársasági elnököt ? – tette fel a kérdést a független képviselő.
Orbán Viktor miniszterelnök 28 évvel ezelőtt, Nagy Imréék újratemetésén, a Hősök terén mondott egy beszédet, amelynek az volt a legfontosabb üzenete, hogy a szovjet csapatokat ki kell vonni Magyarországról – emlékeztetett. Fodor Gábor ezért arra kérte a kormányt, hogy tegyék rendbe Magyarország Oroszországához fűződő viszonyát. Elfogadhatatlan, hogy a magyar kabinet Oroszországhoz “dörgölőzik”, hogy egy uniós és NATO-tagállam ilyen szoros viszonyt épít ki az oroszokkal, hogy Magyarország ma a putyini Oroszországhoz akar hasonlítani – jelentette ki.

 

Hozzászólás


26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók