Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

02 augusztus
2018
HÍR
159 látogató

Emlékezzünk közösen a roma holokauszt áldozataira!

A mai napon roma honfitársainkra emlékezünk. Azokra az ártatlan emberekre emlékezünk, akik a II. világháborúban vesztették életüket. A mai napon a fajgyűlölet, a kirekesztés és a megbélyegzés roma áldozataira emlékezünk.

Azért kell emlékeznünk, hogy a holokauszt soha többé ne történhessen meg. A Magyar Liberális Párt szerint a mai nap legfontosabb üzenete, hogy közösen kell fellépnünk a szélsőséges, rasszista, kirekesztő és gyűlöletkeltő politikával szemben.

A Liberálisok szerint vitathatatlan, hogy a magyar társadalom és a magyar politikai elit is felelős volt a II. világháború népirtásában. Ezért tartjuk elfogadhatatlannak a kormány történelemhamisító politikáját, amelynek egyik központi szimbólumává vált a Szabadság téri emlékmű. Mert a szobor úgy állítja be a hazánkat, mintha csak elszenvedője és nem aktív alakítója lett volna a világháború tragikus eseményeinek.

Ki kell mondanunk, és el kell ismernünk, hogy a holokauszt során magyar ember támadt magyar emberre. Magyar emberek deportáltak magyar embereket, és magyar emberek gyilkoltak meg magyar embereket származásuk, etnikai hovatartozásuk, vallásuk és politikai meggyőződésük miatt.

A Liberálisok szerint ma sem hagyhatjuk, hogy a hatalom kihasználja az emberek félelmeit, felerősítse az előítéleteket és felkorbácsolja az indulatokat bármely kisebbség ellen. Egyedül akkor emlékezünk méltó módon a holokauszt áldozataira, ha kiállunk embertársainkért, és a gyűlölettel szemben megvédjük a védteleneket. Ezért arra kérünk mindenkit, emlékezzünk közösen és méltó módon a roma holokauszt és a II. világháború áldozataira!

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók