Belépek a Pártba
02 augusztus
2018
HÍR
783 látogató

Emlékezzünk közösen a roma holokauszt áldozataira!

A mai napon roma honfitársainkra emlékezünk. Azokra az ártatlan emberekre emlékezünk, akik a II. világháborúban vesztették életüket. A mai napon a fajgyűlölet, a kirekesztés és a megbélyegzés roma áldozataira emlékezünk.

Azért kell emlékeznünk, hogy a holokauszt soha többé ne történhessen meg. A Magyar Liberális Párt szerint a mai nap legfontosabb üzenete, hogy közösen kell fellépnünk a szélsőséges, rasszista, kirekesztő és gyűlöletkeltő politikával szemben.

A Liberálisok szerint vitathatatlan, hogy a magyar társadalom és a magyar politikai elit is felelős volt a II. világháború népirtásában. Ezért tartjuk elfogadhatatlannak a kormány történelemhamisító politikáját, amelynek egyik központi szimbólumává vált a Szabadság téri emlékmű. Mert a szobor úgy állítja be a hazánkat, mintha csak elszenvedője és nem aktív alakítója lett volna a világháború tragikus eseményeinek.

Ki kell mondanunk, és el kell ismernünk, hogy a holokauszt során magyar ember támadt magyar emberre. Magyar emberek deportáltak magyar embereket, és magyar emberek gyilkoltak meg magyar embereket származásuk, etnikai hovatartozásuk, vallásuk és politikai meggyőződésük miatt.

A Liberálisok szerint ma sem hagyhatjuk, hogy a hatalom kihasználja az emberek félelmeit, felerősítse az előítéleteket és felkorbácsolja az indulatokat bármely kisebbség ellen. Egyedül akkor emlékezünk méltó módon a holokauszt áldozataira, ha kiállunk embertársainkért, és a gyűlölettel szemben megvédjük a védteleneket. Ezért arra kérünk mindenkit, emlékezzünk közösen és méltó módon a roma holokauszt és a II. világháború áldozataira!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK