Belépek a Pártba
01 augusztus
2019
HÍR
272 látogató

Embertelen körülmények a lajosmizsei vasútvonalon – Azonnali megoldást követelünk a MÁV-tól!

Tömegnyomor, zsúfoltság, rosszullétek, embertelen körülmények – Ezek jellemzik a MÁV Start Zrt. Budapest és Lajosmizse között közlekedő S21-es számú szerelvényeit. A napokban bejárták a sajtót a 142-es vonal vagonjain készített felvételek, melyek már-már az indiai vasúti viszonyokat idézik: a járatritkítások miatt sokaknak csak a szerelvények csomagtartóin jut hely. Dolgozók tömege ilyen és ehhez hasonló áldatlan állapotok közepette kényszerül utazni Budapest és az agglomeráció között. Ez teljességgel elfogadhatatlan!

Chladek Tibor, a Liberálisok Pest megyei elnöke, a demokratikus ellenzék közös hernádi polgármester-jelöltje nyílt levélben fordult a MÁV Start Zrt. vezérigazgatójához, hogy magyarázatot kapjon a 142-es vasútvonalon tapaszalt elképesztő állapotokra. A polgármester-jelölt levelében tarthatatlannak nevezte a járatritkítás mértékét a vonalon, hétvégenként ugyanis csak minden második órában jár olyan vonat, amely Dabastól tovább közlekedne Lajosmizséig, ez pedig jelentősen beszűkíti a hernádi lakosok utazási lehetőségeit is. Kerékgyártó József, a MÁV Start vezérigazgatója ennek ellenére válaszlevelében azt írta: a jelenlegi utaslétszám nem indokolja a járatok sűrítését és a férőhelyek bővítését a vonalon.

A Liberálisok politikusa közérdekű adatigényléssel fordul a MÁV Start Zrt.-hez, hogy megtudja: az utasok száma valóban indokolttá teszi-e a férőhelyek ritkítását. Chladek Tibor azt is szeretné megtudni, hogy évente mennyi közpénzt költenek új mozdonyok beszerzésére és a meglévő vagonok felújítására, amely garantálná a megfelelő színvonalú utasszállítást. A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy a járatok száma és minősége bőven hagy kívánnivalót maga után.

A MÁV Start vezérigazgatója válaszolt ugyan Chladek Tibor megkeresésére, de a tényleges megoldások helyett csak magyarázkodásra futotta, ezért Hernád ellenzéki polgármester-jelöltje az áldatlan állapotok megszüntetése érdekében azt javasolta, hogy a MÁV és a Volánbusz a menetrendek összehangolásával biztosítsa az utazási lehetőségek bővítését a vonalon. A vidékiek nem lehetnek másodrangú állampolgárok! – jelentette ki Chladek Tibor sajtótájékoztatóján, majd ígéretet tett arra: polgármesterré választása esetén érdemi lépéseket fog tenni annak érdekében, hogy a Hernádon élők megfelelő minőségben, kényelmesen és méltósággal utazhassanak mind a MÁV, mind a Volánbusz járatain.

Embertelen körülmények, tömegnyomor, zsúfoltság, kimaradó járatok és rosszullétek a lajosmizsei vasútvonalon – Magyarázkodás helyett azonnali megoldást követelünk a MÁV-tòl! Chladek Tibor sajtótájékoztatója:

Közzétette: Liberálisok – 2019. augusztus 1., csütörtök

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK