Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

15 november
2018
HÍR
278 látogató

Eltűnt TAO-pénzek nyomában – A Liberálisok korrupció gyanúja miatt tettek feljelentést

A Magyar Liberális Párt költségvetési csalás és hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett a hernádi sportpálya fejlesztési beruházásának ügyében, a kivitelezésre szánt TAO-támogatás eltűnése miatt. Chladek Tibor, a Liberálisok Pest megyei választmányi elnöke mai sajtótájékoztatóján számolt be arról, hogy a Hernádi Sportegyesület a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közreműködésével több mint 10 millió forint TAO-támogatást kapott a sportpálya kerítésének felújítására, az elnyert támogatásból azonban nem valósult meg az előre egyébként szabálytalanul kifizetett beruházás. A kerítés egy része végül a hernádi önkormányzat költségvetéséből valósult meg, miközben közel 11 millió forint közpénz eltűnt, a fejlesztés pedig a mai napig nem készült el teljes egészében.

Chladek Tibor először nyílt levélben, majd közérdekű adatigényléssel fordult Hernád község polgármesteréhez, hogy megtudja, mekkora kár érte a TAO-támogatás eltűnése miatt az önkormányzatot, és hogy a kivitelezés elmaradása miatt tett-e feljelentést a hivatal. Zsírosné Pallaga Mária válaszából kiderült, hogy a közbeszerzési eljárás során a polgármester három árajánlatot kért be, a beadott pályázatok közül azonban csak egy cég ajánlata volt érvényes, amely cég el is nyerte a kivitelezési munkálatokat.

A Liberálisok az MLSZ-hez is közérdekű adatigényléssel fordultak, hogy kiderítsék, ki volt a felelős azért, hogy a meg nem valósult beruházás kivitelezési munkálatait egy Pest megyei és hernádi kötődéssel egyáltalán nem rendelkező, építőiparral korábban nem is foglalkozó nyíregyházi cég, az M & N Fogtechnika Bt. nyerhette el. Az MLSZ válasza 15 napos határidőn túl, Chladek Tibor mai sajtótájékoztatója után érkezett meg a párt központi irodájába, érdemi válaszokat azonban ebben a levélben sem kaptunk.

Chladek Tibor szerint a rendelkezésre álló információk alapján és az egyre szaporodó kérdések miatt bűncselekmény gyanúja merült fel, ezért a Liberálisok politikusa a mai napon csalás, költségvetési csalás és hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett a Dabasi Járási Ügyészségén. Reméljük, a feljelentés nyomán végre választ kaphatunk a kérdéseinkre, és kiderülhet, hová tűnt el az a közel 11 millió forintnyi közpénz, amelyből a mai napig nem valósult meg a hernádi beruházás.

Chladek Tibor sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Facebookon:

Lesre futott a hernádi sportpálya kerítése – A Liberálisok Pest megyei választmányi elnöke kiderítette, hogy a felújításra szánt TAO-pénzek nyomtalanul eltűntek. Hiába küldtünk több levelet és közadatigénylést mind a TAO-támogatásokat biztosító MLSZ-hez, mind a hernádi önkormányzathoz, érdemi válaszokat továbbra sem kaptunk. A Liberálisok ezért feljelentést tesznek költségvetési csalás gyanúja miatt. Chladek Tibor sajtótájékoztatója:

Közzétette: Liberálisok – 2018. november 15., csütörtök

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók