Belépek a Pártba
11 március
2019
HÍR
1430 látogató

Eltörölnék a helyi iparűzési adót a hernádi Liberálisok

A Szluka Étteremben tartott vállalkozói fórumot március 9-én a Magyar Liberális Párt helyi csoportja. Az alkalom keretében a Liberálisok ismertették hernádi vállalkozásfejlesztési programjukat, amelynek lényeges elemei a helyi iparűzési adó eltörlése, munkahelyteremtő támogatások bevezetése, ingyenes pályázati tanácsadó iroda létrehozása, termelői piac létesítése, valamint az önkormányzati tulajdonban lévő termőföldeken mezőgazdasági termelő tevékenységek beindítása lesznek.

 

Chladek Tibor, a Liberálisok Pest Megyei Választmányi elnökének és helyi csoportelnökének meghívására gyűltek össze hernádi vállalkozók, hogy megismerjék a párt települési vállalkozásfejlesztési programját és saját javaslataikkal ki is egészítsék azokat.

 

A liberális politikus felidézte a párt elmúlt hónapokban megvalósult rendezvényeit, így a karácsonyi szeretetvendégséget – amelynek keretében a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséggel közösen több mint 300 adag meleg ételt és minőségi használt ruhákat, valamint gyermekeknek szánt ajándékcsomagokat osztottak ki az Állomás téren – a december 24-i karácsonyfaosztást és a januári jótékonysági akciót is, továbbá beszámolt a télvíz idején súlyosan balesetveszélyes hernádi közutak állapota ügyében tett lépéseiről és a helyi iskolabusz újraindítását célzó kezdeményezéséről is, amelyet már több mint háromszáz hernádi polgár támogatott aláírásával.

 

Chladek Tibor részletesen beszámolt a Hernádi Sportegyesület TAO-pályázata ügyében kiderült korrupciós botrányról, amely kapcsán a liberális politikus által tett feljelentés nyomán már a NAV Bűnügyi Főigazgatósága folytat nyomozást jelentős összegű költségvetési csalás megalapozott gyanújával. Mint ismeretes, a nyíregyházi Fogtechnika Bt. több mint tízmillió forint előleget vett fel szerződésellenesen a sportpálya kerítésének megépítésére még az érdemi munkálatok megkezdése előtt, majd a pénzzel egyetemben nyomtalanul eltűnt.

 

A Liberálisok hernádi vállalkozásfejlesztési programjának legnagyobb közérdeklődést kiváltó pontja nyilvánvalóan a helyi iparűzési adó eltörlésének szándéka. Ennek kapcsán Chladek Tibor elmondta: „egy valóban vállalkozásbarát önkormányzat nem a helyi vállalkozók megsarcolásából kívánja fenntartani működését, továbbá teljesen igazságtalan, hogy árbevételtől és nyereségtől függetlenül azonos arányban fizetnek iparűzési adót a településen működő vállalkozások. A szomszédos Újlengyelben az IPA már évekkel ezelőtt teljesen eltörlésre került, a település mégsem ment csődbe, sőt mi több virágzik és fejlődik, nagymértékben az adómentesség miatt oda települő vállalkozások miatt. Ez lehet a siker receptje Hernádon is”.

 

Chladek Tibor – aki a Magyar Liberális Párt agrárszakértője is – kijelentette, hogy a Liberálisok ingyenes pályázati tanácsadó irodát kívánnak létesíteni az önkormányzati választásokat követően, amely térítésmentesen tájékoztatja a helyi vállalkozókat az aktuálisan elérhető pályázatokról és igény esetén segít azok elkészítésében, benyújtásában és megvalósításában is, nagy hangsúlyt fektetve az Országos Foglalkoztatási Alap, illetve a területileg illetékes hivatal foglalkoztatási osztálya által biztosított munkahelyteremtő támogatásokra és pályázatokra.

Az egyik legfontosabb célként Chladek Tibor a nem kizárólag vállalkozásbarát, de vállalkozói szemléletű önkormányzat létrehozását jelölte meg. A Liberálisok helyi vállalkozásfejlesztési programjának meghatározó eleme az önkormányzati termőföldeken termelő tevékenység beindítása, amelynek eredményeképpen csökkenne a munkanélküliség, illetve a most más településekre ingázó munkavállalóknak is lehetőségük lenne helyben munkát vállalni. A termőföldek megművelése mellett az otthon lévő kismamák és nyugdíjasok részére is lehetőséget lehet biztosítani jövedelemkiegészítésként folytatott háztáji jellegű növénytermesztés és állattartás beindításával, amelyhez a helyi önkormányzat segítséget tudna nyújtani akár az eszközbeszerzésben, akár vetőmagok biztosításával, akár az állatállomány kialakításával, de legfőképpen állandó felvásárlói piac garantálásával – megállapodást kötve hernádi illetve környező településeken működő vágópontok, baromfi-, nyúl- és zöldség-feldolgozó üzemekkel.

 

Kérdésre válaszolva Chladek Tibor elmondta, hogy tervezik helyi termelői piac létesítését is, hiszen ami eredményesen működik Örkényen, Tatárszentgyörgyön vagy Ócsán, arra Hernádon is jogosan fogalmazódik meg társadalmi igény.

 

A résztvevőket a Liberálisok majonézes hidegtálakkal és üdítőitalokkal vendégelték meg. A felvetésekben és ötletekben gazdag rendezvény optimista hangulatú, kötetlen beszélgetéssel zárult.

 

Magyar Liberális Párt – Liberálisok

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK