Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

11 március
2019
HÍR
314 látogató

Eltörölnék a helyi iparűzési adót a hernádi Liberálisok

A Szluka Étteremben tartott vállalkozói fórumot március 9-én a Magyar Liberális Párt helyi csoportja. Az alkalom keretében a Liberálisok ismertették hernádi vállalkozásfejlesztési programjukat, amelynek lényeges elemei a helyi iparűzési adó eltörlése, munkahelyteremtő támogatások bevezetése, ingyenes pályázati tanácsadó iroda létrehozása, termelői piac létesítése, valamint az önkormányzati tulajdonban lévő termőföldeken mezőgazdasági termelő tevékenységek beindítása lesznek.

 

Chladek Tibor, a Liberálisok Pest Megyei Választmányi elnökének és helyi csoportelnökének meghívására gyűltek össze hernádi vállalkozók, hogy megismerjék a párt települési vállalkozásfejlesztési programját és saját javaslataikkal ki is egészítsék azokat.

 

A liberális politikus felidézte a párt elmúlt hónapokban megvalósult rendezvényeit, így a karácsonyi szeretetvendégséget – amelynek keretében a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséggel közösen több mint 300 adag meleg ételt és minőségi használt ruhákat, valamint gyermekeknek szánt ajándékcsomagokat osztottak ki az Állomás téren – a december 24-i karácsonyfaosztást és a januári jótékonysági akciót is, továbbá beszámolt a télvíz idején súlyosan balesetveszélyes hernádi közutak állapota ügyében tett lépéseiről és a helyi iskolabusz újraindítását célzó kezdeményezéséről is, amelyet már több mint háromszáz hernádi polgár támogatott aláírásával.

 

Chladek Tibor részletesen beszámolt a Hernádi Sportegyesület TAO-pályázata ügyében kiderült korrupciós botrányról, amely kapcsán a liberális politikus által tett feljelentés nyomán már a NAV Bűnügyi Főigazgatósága folytat nyomozást jelentős összegű költségvetési csalás megalapozott gyanújával. Mint ismeretes, a nyíregyházi Fogtechnika Bt. több mint tízmillió forint előleget vett fel szerződésellenesen a sportpálya kerítésének megépítésére még az érdemi munkálatok megkezdése előtt, majd a pénzzel egyetemben nyomtalanul eltűnt.

 

A Liberálisok hernádi vállalkozásfejlesztési programjának legnagyobb közérdeklődést kiváltó pontja nyilvánvalóan a helyi iparűzési adó eltörlésének szándéka. Ennek kapcsán Chladek Tibor elmondta: „egy valóban vállalkozásbarát önkormányzat nem a helyi vállalkozók megsarcolásából kívánja fenntartani működését, továbbá teljesen igazságtalan, hogy árbevételtől és nyereségtől függetlenül azonos arányban fizetnek iparűzési adót a településen működő vállalkozások. A szomszédos Újlengyelben az IPA már évekkel ezelőtt teljesen eltörlésre került, a település mégsem ment csődbe, sőt mi több virágzik és fejlődik, nagymértékben az adómentesség miatt oda települő vállalkozások miatt. Ez lehet a siker receptje Hernádon is”.

 

Chladek Tibor – aki a Magyar Liberális Párt agrárszakértője is – kijelentette, hogy a Liberálisok ingyenes pályázati tanácsadó irodát kívánnak létesíteni az önkormányzati választásokat követően, amely térítésmentesen tájékoztatja a helyi vállalkozókat az aktuálisan elérhető pályázatokról és igény esetén segít azok elkészítésében, benyújtásában és megvalósításában is, nagy hangsúlyt fektetve az Országos Foglalkoztatási Alap, illetve a területileg illetékes hivatal foglalkoztatási osztálya által biztosított munkahelyteremtő támogatásokra és pályázatokra.

Az egyik legfontosabb célként Chladek Tibor a nem kizárólag vállalkozásbarát, de vállalkozói szemléletű önkormányzat létrehozását jelölte meg. A Liberálisok helyi vállalkozásfejlesztési programjának meghatározó eleme az önkormányzati termőföldeken termelő tevékenység beindítása, amelynek eredményeképpen csökkenne a munkanélküliség, illetve a most más településekre ingázó munkavállalóknak is lehetőségük lenne helyben munkát vállalni. A termőföldek megművelése mellett az otthon lévő kismamák és nyugdíjasok részére is lehetőséget lehet biztosítani jövedelemkiegészítésként folytatott háztáji jellegű növénytermesztés és állattartás beindításával, amelyhez a helyi önkormányzat segítséget tudna nyújtani akár az eszközbeszerzésben, akár vetőmagok biztosításával, akár az állatállomány kialakításával, de legfőképpen állandó felvásárlói piac garantálásával – megállapodást kötve hernádi illetve környező településeken működő vágópontok, baromfi-, nyúl- és zöldség-feldolgozó üzemekkel.

 

Kérdésre válaszolva Chladek Tibor elmondta, hogy tervezik helyi termelői piac létesítését is, hiszen ami eredményesen működik Örkényen, Tatárszentgyörgyön vagy Ócsán, arra Hernádon is jogosan fogalmazódik meg társadalmi igény.

 

A résztvevőket a Liberálisok majonézes hidegtálakkal és üdítőitalokkal vendégelték meg. A felvetésekben és ötletekben gazdag rendezvény optimista hangulatú, kötetlen beszélgetéssel zárult.

 

Magyar Liberális Párt – Liberálisok

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók