Belépek a Pártba
29 március
2017
HÍR
404 látogató

Ellenzékiek továbbra is nemzetbiztonsági kockázatot látnak a letelepedési kötvények rendszerében

Budapest, 2017. március 29., szerda (MTI) – Továbbra is nemzetbiztonsági kockázatokat lát a letelepedési kötvények rendszerében a témát vizsgáló ellenzéki “árnyékbizottság”.

Az ellenzéki képviselőkből álló testület szerdai ülése után Staudt Gábor, a Jobbik frakcióvezető-helyettese azt mondta: a letelepedési kötvények rendszerében rejlő biztonságpolitikai kockázat egy olyan “extra elem”, ami ezt a konstrukciót megkülönbözteti a többi korrupciógyanús ügylettől. Hozzátette: az elmúlt időszakban megjelent sajtóhírek tovább erősítették a kételyeket abba az irányba, hogy nem csak bűnözői körök, hanem kémek idehelyezésére is szolgálhat rendszer, ezért nem elég szüneteltetni a konstrukciót, hanem a letelepedési kötvények teljes eltörlésére van szükség.
Sermer Ádám, a Liberálisok ifjúsági tagozatának elnöke egy volt hírszerzővel nemrégiben készült interjúra utalva közölte: a Liberálisok a letelepedési kötények mellett az orosz befolyásszerzést is megvizsgálnák.
Heltai László, az LMP gazdasági szakszóvivője jelezte: az LMP a nemzetbiztonsági bizottságban javasolta az orosz befolyásszerzés vizsgálatát, azonban ezt a kezdeményezést a kormányoldal lesöpörte. A sajtóban megjelent új információk szerint Magyarország “nem erős bástya Európa biztonságának falában, hanem rés”, hiszen Magyarország segítségével akadálytalanul juthatnak Európába akár orosz, akár kínai hírszerzők – mondta.
Demeter Márta független országgyűlési képviselő azt közölte: mivel az Államadósságkezelő Központtól nem kaptak adatokat a kötvényforgalmazó offshore cégekkel kapcsolatban, levélben fordulnak az igazságügyi miniszterhez, hogy az irányadó szabályok és a nemzetközi jogsegély intézményredszerének felhasználásával kezdeményezze az érintett cégek székhelyországainál a működésre és a tulajdonosi szerkezetre vonatkozó adatok beszerzését.
Az ellenzéki képviselőkből létrehozott testület tavaly november óta működik a Jobbik kezdeményezésére, miután parlamenti vizsgálóbizottság felállítása nem kapott többségi támogatást.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK