Belépek a Pártba
16 április
2020
HÍR
586 látogató

Ellenzék: Ne játsszon a kormány az érettségizőkkel!

Több mint százezren várták hetek óta az érettségiről szóló döntést, a kormány azonban – az oktatási akciócsoport felállítása ellenére – egyetlen konkrét választ sem adott a diákoknak, szülőknek, pedagógusoknak és intézményvezetőknek a vizsgákkal kapcsolatosan, egészen a mai napig. Minden érintettet összevetve, több százezer emberből csinált bolondot a kormányzat azzal, hogy az utolsó pillanatban jelezte: a vizsgákat gyakorlatilag a normál menetrend szerint tartják meg, még akkor is, ha a szóbelik elmaradnak.

A kormány a humánjárványt tekintve inkompetenciáról és embertelenségről, a gazdasági-társadalmi következményeket tekintve közönyről tett tanúbizonyságot, az iskolarendszer szereplőit pedig a karantén kezdete óta magára hagyta. Magára hagyta a diákokat, a pedagógusokat és a szülőket, amikor a távoktatásra való átállásban aktív szerepet kellett volna vállalnia, és magára hagyja most az érettségizőket, felkészítő és vizsgáztató tanáraikat. Ők közösen készülnek évek óta a megmérettetésekre, a felkészülés hajrájában azonban mindannyian magányosan, eszközhiányosan, és információk hiányában folytatták ezt.

A mai bejelentés nem pusztán azt jelenti, hogy a hetek óta izgalommal várakozó, felvételiző diákokra rászakad a teher, miszerint két és fél hét múlva ott kell ülniük a tesztsorokkal, de azt is, hogy a nem felvételizőkkel – vagyis az érettségizők harmadával – rendkívüli módon elbántak. Azok, akik ősszel már a munkapiacra készültek, vissza kell, hogy üljenek az iskolapadba a záróvizsgákra, miközben a tanulási gyakorlatból kiestek. Az Orbán-kormány oktatáspolitikája a válság alatt is ötletszerű, káros, és keretei közt fel sem merül, hogy az iskolának egy emberközpontú intézményként kellene működnie.

A kormány annyival sem tisztelte meg az érettségire készülő diákokat, hogy időben szólt volna arról: mikor és főképp milyen módon történik a középiskolát lezáró számonkérés.

Aláírók:

Arató Gergely, DK

Bősz Anett, Liberálisok

Brenner Koloman, Jobbik

Hadházy Ákos, független

Hajnal Miklós, Momentum

Hohn Krisztina, Új Kezdet

Keresztes László Lóránt, LMP

Szél Bernadett, független

Tóth Bertalan, MSZP

Tordai Bence, Párbeszéd

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK